Hlavní obsah

Čerstvý Will zdeptal Tygry. Pro domácí je výsledek až krutý, připustil pardubický kouč Varaďa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Liberci pardubickému gólmanovi Romanu Willovi sice statistici napočítali „jen“ 24 zákroků, jeho podíl na výhře proti bývalému zaměstnavateli však byl zásadní. Dynamo se ze Spengler Cupu vrátilo do extraligy vítězně. Trpěliví Východočeši pod Ještědem rozhodli v poslední třetině a slaví výhru 4:1.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. HC Dynamo Pardubice 1:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Videogalerie ze zápasu Liberec - Pardubice

Delší dobu nehrál, na Spenglerově poháru chytal Will jen v prvním zápase proti týmu Ambri-Piotta, z tempa však reprezentační brankář rozhodně nevypadl.

„Podali jsme dobrý výkon, ale ztroskotali jsme na Romanu Willovi, který podal výtečný výkon. V první třetině jsme podle mě úplně v pohodě mohli dát tři čtyři góly, ale Will Pardubice podržel a my jsme si v závěru vůbec nepomohli přesilovkami, což byl kámen úrazu tohoto zápasu,“ lamentoval Jakub Rychlovský. Pouze on coby s osmnácti trefami nejlepší extraligový střelec dokázal 31letého fantoma v brance překonat.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec–Pardubice 1:1 (31. Rychlovský)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Hezky to sehráli. Na konci přesilovky se tam najednou objevil volný hráč a Kuba si tam výborně odskočil do prázdné brány a dostal puk do hokejky,“ popsal vyrovnávací gól na 1:1 ve druhé třetině Will. Všechny ostatní pokusy Birnera a spol. zneškodnil.

„Výsledek je pro domácí možná až krutý, protože předváděli velmi dobrou hru, nedávali nám moc prostoru, dostávali se do spousty šancí, ale Roman Will nás podržel. V podstatě v celém zápase chytal skvěle a my jsme si počkali na naše příležitosti; a i přes nervózní konec jsme vyhráli. Domácí si možná nějaký ten bod zasloužili,“ ocenil trenér Pardubic Václav Varaďa Willa, jenž naposledy hrál 26. prosince ve Švýcarsku.

„Jsem rád, že jsem chytal po delší době. Připravoval jsem se jako na každý jiný zápas. Někdy je dobré, když od toho člověk odstoupí a může si v hlavě probrat některé věci, co zlepšit, co upravit, a pak se člověk i těší, byť já se těším na každý zápas. Někdy se však člověku mentálně uleví, aniž by o tom věděl, a skočí do toho a je čerstvý,“ poznamenal Will.

Pardubice zdolaly Bílé Tygry poprvé v této sezoně. „Cesta k vítězství byla těžká, ale jsem rád, že jsme byli trpěliví, počkali jsme si do poslední chvíle. Mám pocit, že zápasy s Libercem se často rozhodují v posledních chvílích, a říkal jsem si, že se může stát cokoliv. Jsem rád, že se to překlopilo na naši stranu,“ uzavřel Will.

  Švédsko - Francie dnes 16 : 20
20240520T16 : 20:00+0200
Švédsko vs. Francie
Švédsko vs. Francie
Švédsko
Francie
  Velká Británie - Norsko dnes 16 : 20
20240520T16 : 20:00+0200
Velká Británie vs. Norsko
Velká Británie vs. Norsko
Velká Británie
Norsko
  Kazachstán - Polsko dnes 20 : 20
20240520T20 : 20:00+0200
Kazachstán vs. Polsko
Kazachstán vs. Polsko
Kazachstán
Polsko
  Finsko - Dánsko dnes 20 : 20
20240520T20 : 20:00+0200
Finsko vs. Dánsko
Finsko vs. Dánsko
Finsko
Dánsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.