Hlavní obsah

Berani jsou baráži blíž. Máme malou psychickou výhodu, tvrdí po výhře nad Vsetínem Sedláček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlínští hokejisté jsou po třetím finálovém utkání prvoligového play off se Vsetínem blíž účasti v baráži o nejvyšší soutěž. Berani na svém ledě zvítězili především díky výtečnému vstupu do prostřední dvacetiminutovky 4:1 a v sérii vedou 2:1 na zápasy. Další duel blízkých rivalů je na pořadu ve čtvrtek v 17.30 h opět v Baťově městě.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se radují z vítězství.

Článek

Zlíňané skórovali stejně jako ve druhém vsetínském utkání jako první. „To vždycky pomůže. Je to značná vzpruha. A když jsme přidali druhou branku, už se nám hrálo hodně dobře," liboval si autor vedoucího gólu Pavel Sedláček. „Povedlo se mně propasírovat Žukovovi puk mezi betony," usmíval se.

Trochu jen litoval, že brankář Beranů Huf neopouštěl led s čistým kontem. „V play off je ale důležitá především výhra. Máme teď asi malou psychickou výhodu, avšak do dalšího duelu musíme jít zase stoprocentně koncentrovaní a naplno," věděl Sedláček, který porovnal současnou finálovou sérii první ligy s bojem o titul v roce 2014.

Zlíňané tehdy zdolali Kometu a zvedli mistrovský pohár nad hlavy. „Já byl tenkrát mladý, moc času jsem na ledě nepobyl. Finále se Vsetínem na vyprodaných stadionech je nyní z mého pohledu nejvíc, co jsem kdy hrál. Moc mě těší, že děláme našim divákům zase radost," svěřil se.

Zlínský asistent Oldřich Horák si pochvaloval, že za stavu 2:0 již jeho mužstvo druhou polovinu zápasu ovládlo. „Hru jsme už kontrolovali. Podali jsme výborný výkon," cení si dosavadní domácí neporazitelnosti svého celku ve vyřazovacích bojích.

Vsetínští litovali několika zahozených šancí v úvodní třetině. „Měli jsme je tři, bohužel jsme žádnou neproměnili. Dvě trefy domácích pak rozhodly o osudu střetnutí. Snažili jsme se s výsledkem ještě něco udělat, ale neměli jsme vůbec svůj den. Dopustili jsme se spousty chyb. Najíme se a dobře vyspíme, a ve čtvrtek musíme stav série srovnat," předsevzal si asistent trenéra Radim Kucharczyk.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Ondřej Němec ze Vsetína, Pavel Sedláček ze Zlína a brankář Maksim Zhukov ze Vsetína.

Zatímco na ledě byl třetí duel zdaleka nejklidnější, příznivci obou mužstev se ani tentokrát nevyvarovali během zápasu a po něm několika potyček. „Jsou to velká utkání, fanoušci jimi pochopitelně žijí. Ale jakékoliv násilí na hokej rozhodně nepatří," tvrdí rezolutně Horák. Kucharczyk s ním souhlasí. „K takovým vypjatým derby emoce patří, avšak nesmí to být přes čáru. My ovšem těžko můžeme jejich chování ovlivnit," pokrčil rameny.

Také Sedláček se přimlouvá za zmírnění vzájemné řevnivosti. „Je špatné, když přijde na hokej rodina s dětmi, a musí se málem bát, aby se vrátili domů zdraví," má jasno.

Reklama

Související témata: