Hlavní obsah

Problém ve Zlíně, emoce mohou vzplanout už před dalším finálovým zápasem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké potíže v krajském Zlíně čekají ve středu a ve čtvrtek fanoušky zlínského i vsetínského hokeje při příjezdu k finálovému zápasu hokejové Chance ligy mezi domácími Berany a HC Robe. Do už tak vypjaté atmosféry kolem celé bitvy vstupuje další problém s parkováním.

Kdo doplní Kladno v baráži o extraligu? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Silničáři totiž začali s opravou hlavní silnice v blízkosti Zimního stadionu Luďka Čajky směřující z krajského města na Slovácko. A hlavní parkoviště pod točnou městské hromadné dopravy (MHD), kde běžně parkovalo i přes dvě stě vozů, je uzavřené. „Je to velká komplikace, pojedeme s přáteli na hokej z práce a moc času na hledání parkování před začátkem zápasu mít nebudeme. Doufám, že zápas stihneme," přiblížil Petr K., jeden z fanoušků.

Ti, kteří do Zlína přijedou včas, mohou využít bezplatné parkování vedle Baťova mrakodrapu. „Vzhledem k aktuální dopravní situaci jsou naše garáže jedním z dostupných parkovišť v okolí, které mohou fanoušci využít. K dispozici je tady pro návštěvníky hokeje ve večerních hodinách od čtyř do devíti hodin dvě stě sedmdesát parkovacích míst," upřesnila ředitelka Krajského úřadu Zlínského kraje Jitka Hlavačková.

Po oba hrací dny bude okolí stadionu pod zvýšeným dohledem městské policie. „Nebudeme tolerovat porušování dopravního značení v žádné z lokalit poblíž stadionu, odkud se na nás ve věci parkování fanoušků velmi často a oprávněně obrací tamní obyvatelé," zdůraznil ředitel Městské policie Zlín Milan Kladníček. Zlínská radnice proto doporučuje hokejovým fanouškům využít další parkoviště ve městě a přijít na stadion pěšky a v dostatečném předstihu. Řidiče přijíždějící do Zlína budou o volných místech informovat světelné tabule.

Nejjednodušším způsobem, jak se dostat na stadion je využít MHD nebo využít chodníku podél ulice Březnická. Očekává se, že nejbližší parkovací plochy, placené městské parkoviště u Velkého kina a rovněž bezplatná veřejná plocha pod sportovní halou, budou už několik hodin před začátkem utkání zaplněny.

V okolí zimního stadionu nyní platí řada dopravních omezení kvůli rekonstrukci křižovatky Mostní-Březnická. Týkají se jak parkování, tak samotného příjezdu ke stadionu. Na hlavní příjezdové ulici Březnická platí od pondělí 3. dubna jednosměrný provoz. Doprava je tedy možná pouze ve směru z centra k okružní křižovatce K Majáku (Filmová). V opačném směru musí řidiči po objízdné trase kolem Lesního hřbitova na Kudlov a dále do centra Zlína. Fanoušci se tak autem ve směru od Březnice přímo ke stadionu vůbec nedostanou.

Začátek třetího a čtvrtého finálového zápasu Beranů proti Vsetínu je ve středu i ve čtvrtek v 17:30 hodin. V sérii hrané na čtyři vítězství je stav 1:1.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.