Hlavní obsah

Berani po sestupu zbrojí na první ligu. Do Zlína míří i čerstvý extraligový šampion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obránci Žižka, Ferenc a Němec či útočníci Okál, Vopelka, Zabusovs, Makarenko a Fryšara ve Zlíně končí, ale osm nových hráčů naopak přichází. Hokejový Zlín se netají jednoznačným cílem vrátit se hned za rok po sestupu z extraligy zpátky mezi tuzemskou elitu.

Foto: beranizlin.cz

Trenér Rostislav Vlach (vlevo) se vrací na lavičku Zlína. Archivní foto

Článek

„Naší filozofií bylo udržet silnou kostru týmu, kterou tvoří převážně zlínští odchovanci. Těší nás, že zůstali Béďa Köhler, Tonda Honejsek nebo kapitán Pavel Kubiš. Pokračují i brankáři Kašík s Hufem," má radost trenér Rostislav Vlach, jenž přivedl Berany v roce 2014 k mistrovskému titulu, a teď se po pádu do první ligy k mužstvu vrátil.

Zlínský dres by měl dál oblékat také člen širšího kádru české reprezentace Daniel Gazda, který sezonu dohrával ve finském Ilves Tampere. „Chce pomoci k návratu. Když se nám bude dařit, můžeme jednat o jeho střídavém startu do extraligy," uvedl na adresu klíčového beka jednatel PSG Berani Zlín Patrik Kamas.

Moravský klub vítá nové tváře. Patrně největším úlovkem je obránce a čerstvý extraligový šampion Mikuláš Zbořil, který pomohl hokejistům Třince k prvenství v nejvyšší soutěži. Zadní řady vyztuží také Jan Bartko ze Znojma, Jakub Husa z Poruby a Daniel Bukač z Benátek nad Jizerou.

Z Českých Budějovic se vrací útočník Jiří Ondráček. Dalšími posilami do ofenzívy jsou Tomáš Pospíšil z Mladé Boleslavi, Petr Mrázek z Prostějova a Denis Kindl ze Šumperka. „Věřím, že nám všichni pomůžou k dosažení vytčeného cíle," říká Vlach.

Jeho přáním je, aby noví hokejisté do týmu zapadli. „Abychom uspěli, musí hráči držet při sobě," má jasno. Uvědomuje si, že ho ve staronovém působišti nečeká snadný úkol. „V první lize sice není tolik technických borců jako v extralize, ale je bojovnější. Všechna mužstva se na nás budou chtít určitě vytáhnout. S tím se ovšem musíme vyrovnat," tvrdí.

Reklama

Související témata: