Hlavní obsah

Boleslav a Olomouc vstoupily do semifinále výhrami o tři góly

Praha

Nejlepší dva týmy základní části první hokejové ligy vstoupily do semifinále play off výhrami o tři góly. Mladá Boleslav porazila 4:1 Třebíč, Olomouc zdolala 6:3 Ústí nad Labem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisté Mladé Boleslavi se radují z branky. Archivní foto.

Článek

Devítidenní pauza po rychle odehraných čtvrtfinálových sériích se více projevila na Třebíči, která v úvodu dvakrát rychle inkasovala. V 3. minutě Žabka vyslal do nájezdu Pituleho, který úspěšně zakončil blafák, a za další čtyři minuty využil přesilovku Výborný.

Mladoboleslavský Nouza na začátku druhé třetiny zvýšil na 3:0, a přestože v polovině zápasu snížil hostující Ostřížek, žádné drama se nekonalo. V závěru druhé třetiny vrátil domácím tříbrankové vedení Jindra a skóre 4:1 vydrželo až do konce.

Mladá Boleslav, jež se chce po loňském sestupu okamžitě vrátit do extraligy, tak vyhrála pátý duel play off za sebou.

Hokejisté Olomouce prohrávali v přestřelce s Ústím 1:2 po první třetině, nicméně třemi góly v druhém dějství skóre otočili a dvěma brankami v poslední části výhru zpečetili. Dvakrát se v dresu vítězů trefili Řípa a Rufer, dvě branky hostů vstřelil Roubík.

Semifinálové série, jejichž vítězové postoupí do baráže o extraligu, pokračují v sobotu opět v Mladé Boleslavi a Olomouci.

Semifinále play off první hokejové ligy - 1. zápasy:
Olomouc - Ústí nad Labem 6:3 (1:2, 3:1, 2:0)
Branky: 16. a 38. Řípa, 23. a 47. Rufer, 21. Rác, 55. Diviš - 7. a 36. Roubík, 18. Kovář. Rozhodčí: Svoboda, Zubzanda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 1:3. Využití: 2:0. Diváci: 2935.
Mladá Boleslav - Třebíč 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Branky: 3. Pitule, 7. Výborný, 23. Nouza, 38. Jindra - 31. Ostřížek. Rozhodčí: Horák, Wagner - Frodl, Komárek. Vyloučení: 8:5. Využití: 2:0. Diváci: 3240.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.