Hlavní obsah

Další kladenský úlovek! Zahraniční trumf přichází na klíčový post

Klíčový brankářský post má hokejové Kladno obsazen. Jako další posilu prvoligový klub představil Andreje Košarišťana. Po Denisi Godlovi, který po sestupu odešel do Litvínova, tak Rytíři budou disponovat dalším slovenským reprezentantem, který vytvoří v kádru týmu hrajícího majitele Jaromíra Jágra dvojici s Adamem Brízgalou.

Foto: HC Košice

Andrej Košarišťan v dresu Košic.

Článek

Šestadvacetiletý gólman v uplynulé sezoně působil v Košicích. "Na českém trhu nebyly na postu brankáře příliš zajímavé možnosti," uvedl na webu Rytířů sportovní manažer a trenér David Čermák s tím, že o Košarišťana klub stál už dříve. „To bylo dva roky zpět, když chytal za Nové Zámky. Vloni strávil sezonu v Košicích a měl skvělá čísla a chytal i za reprezentaci," připomněl Čermák.

Co ohromilo Středočechy? V uplynulém ročníku slovenské nejvyšší soutěže byl druhý s průměrem 1,81 obdržené branky na zápas i s úspěšností zákroků 93,37 procenta za Kanaďanem Barrym Brustem ze Slovanu.

Na Slovensku chytal i za Banskou Bystrici, s kterou získal v roce 2017 titul, Liptovský Mikuláš a Nové Zámky. Za poslední dva roky absolvoval také pět utkání v reprezentaci.

S Rytíři se dohodl velmi rychle. „Opravdu to byl rychlý proces. Já ke všemu v těchto dnech nemám moc času, protože prodávám byt a s tím je spojeno mnoho starostí. I proto jsem o Kladnu zatím nestačil ani mluvit třeba s již zmíněným Denisem Godlou," vyjádřil se Košarišťan pro web.

Cítí novou výzvu. „Jsem rád, že si vyzkouším hokej v jiné zemi, těším se na to," pokračoval gólman, který za své přijímá klubové plány. „Do nové sezony půjdu s mnoha očekáváními a věřím, že se nám bude co nejlépe dařit a že se nám podaří i postoupit do nejvyšší soutěže," uvedl gólman, který bude v jednom týmu s legendárním Jágrem. "Kdo by si s ním nechtěl zahrát, že? To je však jen bonus na novém angažmá. Líbilo se mi jednání s klubem, i nabídka byla velmi seriózní," dodal Košarišťan.

Reklama

Související témata: