Hlavní obsah

Fin za Fina. Zlín posílil útočník se zkušenostmi z NHL i reprezentace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fin za Fina. Hokejisty Zlína, kteří zatím nenaplňují vysoké předsezonní ambice a po dvanácti kolech první ligy figurují v tabulce až na osmém místě, posílil zkušený finský útočník Michael Keränen. Klub se naopak dohodl na předčasném ukončení angažmá s jeho mladým krajanem Atte Huhtelou.

Foto: Berani Zlín

Finský útočník Michael Keränen má za sebou první tréninky se zlínským týmem.

Článek

Třiatřicetiletý Keränen má za sebou bohatou hokejovou minulost. Bývalý finský reprezentant nahlédl v roce 2015 v dresu Minnesoty do zámořské NHL a působil i v KHL, v níž nastupoval za Jokerit Helsinky. Nejvíc se mu ale dařilo ve finské elitní soutěži. V dresu Ilves Tampere získal v sezoně 2013/14 cenu pro nejlepšího hráče základní části. V 52 utkáních nasbíral stejný počet kanadských bodů. Zkušenosti má také ze švédské a švýcarské nejvyšší soutěže. Naposledy hrál za německý tým Bietigheim Steelers.

„O Michaela jsme měli zájem už delší dobu. Když se nyní naskytla příležitost ho přivést, neváhali jsme. Je to kvalitní hokejista se skvělou koncovkou,“ uvedl pro klubový web zlínský sportovní manažer a hlavní trenér Miloš Říha. Podle něj chtějí Berani mužstvo postupně posilovat.

Keränen by měl premiérové obléct dres moravského celku ve středečním prvoligovém střetnutí v Pelhřimově, kde našla v současnosti domácí azyl jihlavská Dukla. „Těším se. Před příchodem do Zlína jsem se bavil s lidmi z vedení klubu i krajany Salonenem, Paukkem a Salmioem. Jejich přítomnost v týmu mně hodně usnadní adaptaci. Všichni říkali, že tady jsou skvělí fanoušci. Moc se na ně těším,“ vzkázal.

Pochvaluje si přijetí v kabině Beranů. „Bylo naprosto v pohodě. Chci svými výkony přispět k tomu, aby se Zlín vrátil do extraligy,“ netají Keränen. Za svoji přednost považuje především hru dopředu. „Řekl bych, že jsem šikovný a ofenzívně laděný útočník. Zároveň však hráč, který se snaží na ledě dělat maximum ve prospěch týmu,“ tvrdí.

V Baťově městě už nebude jeho parťákem další finský forvard Huhtela. „Poslední dobou neměl odpovídající zápasové vytížení. Dohodli jsme se s ním na jeho uvolnění,“ sdělil generální manažer Beranů Jan Pravda.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.