Hlavní obsah

Havlíčkův Brod prodá akcie HC Rebel

HAVLÍČKUV BROD

Havlíčkobrodská radnice prodá své akcie v prvoligovém hokejovém klubu HC Rebel brněnské stavební firmě ŽSD. Nový majitel získá od města skoro čtyři pětiny akcií klubu, za jednu akcii zaplatí korunu.

Foto: www.bkboleslav.cz

Ilustrační foto

Článek

Smlouva bude podepsána v nejbližších dnech, řekla v úterý novinářům starostka Jana Fischerová. Město se zavázalo dál podporovat mládežnický hokej, během příštích čtyř let tak vydá v souhrnu 19,5 miliónu korun.

Díky prodeji akcií radnice v tomto období na dotacích ušetří 12 miliónů korun. "Ale hlavně se nám podařilo prodat ten klub do rukou, které dávají určité garance, že sportovní úroveň toho klubu půjde o hodně výš než doposud," doplnil místostarosta Libor Honzárek. Podle něj firma ŽSD slibuje, že dokáže sehnat daleko víc peněz pro mládež i pro prvoligový tým.

Radnice si nechá jednu

Zastupitelé města schválili prodej 3198 městských akcií v akciové společnosti HC Rebel. Radnice si ponechá jednu akcii, aby si udržela přístup na valné hromady. Stanovení prodejní ceny majoritního podílu akcií bylo ovlivněno tím, že hokejový klub má za minulá léta skoro šestimiliónovou ztrátu. Město si ve smlouvě o prodeji akcií vymínilo předkupní právo pro případ, že by ŽSD chtěla hokejový klub zase prodat.

Vedle města jsou akcionáři HC Rebel ještě Bruslařský klub a havlíčkobrodský Měšťanský pivovar. Dotace pro mládežnické hokejové oddíly bude od příštího roku poskytována prostřednictvím Bruslařského klubu, její výše pro jednotlivé roky je součástí právě schválené smlouvy o spolupráci. Tato smlouva platí do konce roku 2014.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.