Hlavní obsah

Hokejový Vsetín výrazně posiluje! Přichází ruský gólman z týmu jeho finálového soupeře

Hokejisté Vsetína získali výraznou posilu v podobě ruského brankáře Maxima Žukova z Jihlavy, s kterou Valaši prohráli v uplynulé sezoně ve finále první ligy. Dvaadvacetiletý Žukov, jehož v roce 2017 draftovalo v NHL Vegas, přišel do Dukly předloni z Newfoundlandu z nižší zámořské ECHL.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Brankář Jihlavy Maksim Žukov s pohárem pro vítěze první ligy.

Článek

Jihlava s ním dvakrát bojovala o postup do extraligy, ale loni ve finále první ligy podlehla v sedmém utkání Kladnu, kterému letos podlehla v baráži 1:4 na zápasy.

"Jsme velmi rádi, že jsme získali takto kvalitního brankáře. Bylo to náročné, dlouho jsme jednali, ale podařilo se. Jsme za to velmi rádi a myslíme si, že Max má svoji kvalitu, kterou už druhým rokem potvrzoval v Chance lize," řekl klubovému webu trenér Vsetína Roman Stantien.

Žukov si v uplynulé sezoně odbyl ve dvou zápasech premiéru v extralize v dresu Sparty. Ve Vsetíně byl měl nahradit dvacetiletého Jakuba Málka, jehož draftovalo ve 4. kole na 100. místě New Jersey a jenž má namířeno do Severní Ameriky.

Vsetín posílili také v ofenzivě Slovák Peter Lichanec, který v závěru sezony hostoval z Jihlavy v extraligové Olomouci, Roman Přikryl z Litoměřic, Štěpán Bláha z Ústí nad Labem a Jan Štefka z Prostějova.

Reklama

Související témata: