Hlavní obsah

Žukov zkratem potopil Duklu. Věděli jsme, že do něj budou Kladenští chodit. Udělali to chytře, stýská si Ujčík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkrat jihlavského brankáře Žukova za nerozhodného stavu 1:1 výrazně pomohl hokejistům Kladna k triumfu ve čtvrtém utkání baráže o extraligu. Rytíři jeho bodnutí špičkou hokejky do Beranova břicha, za které mu sudí vyměřili pět minut a poslali ho předčasně do kabiny, potrestali v přesilovce dvěma góly a vysokou výhrou 7:2 si vybojovali mečbol. V sérii vedou 3:1 na zápasy a k záchraně v nejvyšší soutěži potřebují už jen jedno vítězství. Jágr a spol. budou mít v pondělí ve svém chomutovském azylu výhodu domácího prostředí.

Foto: Libor Plíhal, ČTK

Brankář Jihlavy Maxim Žukov odchází z ledové plochy po vyloučení do konce utkání.

Článek

„Dobře víme, že Žukov je největší zbraň Jihlavy. Tím, že musel z branky, ztratila Dukla jistotu vzadu. My jsme jeho přestupek potrestali. Jsem moc rád, že nám to tentokrát napadalo v přesilovkách," těší kladenského útočníka Adama Kubíka, který ke dvěma gólům přidal i dvě přihrávky.

Jeho mužstvo využilo třikrát početní výhodu. „Trochu jsme přesilovky pozměnili. Tomáš Plekanec si k tomu něco řekl. Na ledě se to projevilo. Jsme rádi, že Plekyho máme," uvedl Kubík na adresu kapitána Kladna, který byl ještě o jednu asistenci lepší. „Rozhodně spolu ale v individuálních statistikách nesoutěžíme. Oba jsme hlavně rádi, že pomáháme týmu. Všichni jsme zahráli mnohem líp než ve čtvrtek," připomněl zatím jediný barážový nezdar Rytířů.

Podle kouče Dukly Viktora Ujčíka zapadlo Žukovovo vyloučení do kontextu absolutně nepovedeného utkání ze strany jeho týmu. „Byl to pro nás zápas blbec. Už od začátku jsme za Kladenskými zaostávali v pohybu. My jsme věděli, že soupeřovi hráči budou do Žukova chodit. Vždyť to dopředu avizovali. Podařilo se jim vyvést ho z komfortní zóny. Udělali to chytře. Nás jeho absence pochopitelně poznamenala," připustil Ujčík.

Foto: Libor Plíhal, ČTK

Jihlavská střídačka, vzadu trenér Viktor Ujčík.

Přiznal, že si sám nebyl jistý, zda i gólman musí při vyloučení do konce zápasu z hřiště. „Pro jistotu jsem se rozhodčích na to dvakrát ptal. Adam Wolf to měl po něm těžké, vždyť dlouho kvůli zdravotním problémům nechytal. Věřili jsme, že i bez Žukova jsme schopni duel zvládnout. Nepovedlo se, ale rozhodně nic nevzdáváme. V pondělí budeme hrát v Chomutově jako o život. Hlavně kvůli našim skvělým fandům chceme sérii vrátit ještě do Jihlavy," má trenér jasno.

Rytíři spřádají opačné plány. „Dukla bude určitě u nás kousat, ale my už zpátky na Vysočinu v žádném případě nechceme," zapřísahal se Kubík, který by tak mohl být posledním gólovým střelcem na legendárním Horáckém zimním stadionu, který se bude po sezoně bourat.

Brankář Žukov může Jihlavě chybět i v pondělí, pokud by mu disciplinárka vyměřila dodatečný trest. „My bychom pochopitelně nebyli proti," usmívá se dobře naladěný kladenský asistent Jiří Burger, který prozradil, že se ještě nesetkal ve své hráčské ani trenérské kariéře s tím, aby byl gólman vyloučený do konce utkání.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice