Hlavní obsah

Hradeckému hokeji odešli sponzoři, město dá klubu injekci přes 7 miliónů

HRADEC KRÁLOVÉ

Prvoligový hokejový klub HC VCES Hradec Králové, kterému po odchodu hlavních sponzorů chybějí peníze, dostane od radnice finanční injekci přes sedm miliónů korun. Z nich zhruba 2,1 miliónu korun půjde na vznik hokejové mládežnické akademie. Uvedl to ve středu náměstek primátora a šéf představenstva klubu Martin Soukup (ODS). Město v klubu drží přes 97 procent akcií.

Foto: www.hchk.cz

Ilustrační foto

Článek

Hradecký hokej jako sponzoři letos opustily společnosti ČEZ a VCES, které klubu dohromady dávaly asi šest miliónů korun. Podle Soukupa by stavební firma VCES svůj příspěvek zcela zrušit neměla a podle předběžných dohod by klubu měla dál přispívat částkou 700.000 až jeden milión korun ročně. Město klubu letošní výpadek od sponzorů nyní vyrovná částkou přes tři milióny korun.

Vedle peněz na rozjezd hokejové akademie město klubu také pošle 1,6 miliónu korun na dokrytí propadu příspěvku na vrcholový a výkonnostní sport. Podle Soukupa by těmito mimořádnými dotacemi měl být chod hokejového klubu do konce letošního roku zajištěn. Město klubu finančně pomohlo již loni, když mu formou navýšení základního kapitálu poslalo čtyři milióny korun.

Do klubu na jaře jako nový sponzor vstoupil vrchlabský podnikatel Petr Dědek, který dříve působil jako sponzor a majitel v prvoligovém Vrchlabí. Dědkův roční příspěvek hradeckému klubu zatím činí jeden milión korun. Dědek, který se již stal místopředsedou představenstva klubu, dříve uvedl, že by chtěl Hradec "vytáhnout do samotné špice první ligy". Novým generálním manažerem klubu se v dubnu stal Dědkův dlouholetý spolupracovník a bývalý sportovní ředitel Vrchlabí Aleš Kmoníček.

Reklama

Související témata: