Hlavní obsah

Kladno - Jihlava 1:2Stav série 2:3Jágr a spol. mají nůž na krku! Jihlava otočila zápas a nakročila do extraligy

Aktualizováno

Pravidlo "Můj dům, můj hrad" v téhle sérii rozhodně neplatí! Kladno i s Jaromírem Jágrem v sestavě prohrálo ve finále první hokejové ligy na vlastním ledě i potřetí, v pátém duelu podlehlo Jihlavě 1:2 a v sérii hrané na čtyři vítězství prohrává 2:3 na zápasy. V čase 53:56 rozhodl utkání útočník Tomáš Jiránek a tým z Vysočiny je výhru od postupu do extraligy. Šestý duel se hraje v úterý v Jihlavě.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Tomáš Jiránek (vlevo) a Matěj Pekr se radují z vítězného gólu Jihlavy.

Článek
Fotogalerie

Jihlava sice při prvním střídaní zasypala v úvodu Košarišťana sérií střel, ale první větší šanci měl ve druhé minutě na druhé straně Hlava. Žukov však zasáhl vyrážečkou. Dukla se ubránila při čtyřminutovém vyloučení Illéše, při kterém si Žukov poradil s Plekancovou ránou, i při Marešově trestu. Hosté svou početní výhodu po špatném střídání Rytířů také nevyužili. Před pauzou kladenský gólman kryl možnost Patrika Čermáka.

Druhou část začalo Kladno náporem, ve 24. minutě ale mohla udeřit Dukla a Košarišťan zlikvidoval Fronkovu příležitost. V čase 30:48 se Rytíři při Bukačově vyloučení dočkali úvodní branky. Kubík sice bekhendem trefil levou tyč, ale puk se odrazil od nože na pravé brusli Žukova za brankovou čáru.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Jaromíra Jágra se snaží zastavit Peter Lichanec z Jihlavy.

Zvýšit mohl vzápětí Frye, ale minul. Navíc po jeho faulu ve 34. minutě stačila půlminuta přesilové hry Dukle k vyrovnání. Černý nabil k modré čáře Pekrovi, jenž trefil přesně levý horní roh Košarišťanovy branky. Po Zacharčukově tvrdém zákroku na Pekra měli hosté další přesilovku, ale zkrátil ji faulem Jiránek.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Brankář Jihlavy Maxim Žukov, Antonín Melka z Kladna a Patrik Čermák z Jihlavy.

Při Dundáčkově pobytu na trestné lavici si poradil Žukov s dalším nebezpečnou střelou Plekance a těsně po skončení přesilovky vytěsnil i Fryeův pokus. Vyřešil i Hlavovu ránu. Košarišťan zase kryl Bukačovu střelu i s Eliášovým průnikem. Kladenský Račuk po individuální akci také nerozhodný stav neprolomil.

Potom se snažil Marosz vyzrát na Žukova zakončením s hokejkou mezi nohama a ruský gólman si poradil hned i s následnou Hlavovou šancí po Kubíkově přihrávce. V 54. minutě tečoval při signalizovaném vyloučení Havránkovo nahození ze vzduchu před Košarišťanem úspěšně Jiránek a sudí si ještě u videorozhodčího ověřili, že se nejednalo o hru vysokou holí. Dukla už těsný náskok uhájila.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Hráči Jihlavy se radují z výhry.

Finále play off první hokejové ligy - 5. zápas:
Rytíři Kladno - HC Dukla Jihlava 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 31. Kubík (Melka, Račuk) - 34. Pekr (T. Černý, Čachotský), 54. Jiránek (T. Havránek). Rozhodčí: Souček, Zubzanda - Bohuněk, Zídek. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Bez diváků. Stav série: 2:3.
Kladno: Košarišťan - Frye, Mikliš, Snuggerud, Sorokin, J. Suchánek, Zacharčuk - Jágr, Plekanec, O. Machala - Hlava, Kubík, Marosz - Račuk, Pitule, Melka - V. Bílek, P. Machač, Š. Jelínek. Trenér: D. Čermák.
Jihlava: Žukov - Bukač, Dundáček, Mareš, T. Černý, Strejček, Bilčík, F. Eliáš - Illéš, Fronk, T. Harkabus - T. Havránek, Lichanec, Čachotský - Pekr, M. Zadražil, Jiránek - Vítězslav Brož, P. Čermák, Chlubna. Trenér: Ujčík.

Reklama

Související témata: