Hlavní obsah

Jsem rád, že nemusím vstávat každé ráno naštvaný, říká expardubický trenér Lubina

Josef PešoutSport.czPrávo

Hokejový trenér Ladislav Lubina po nuceném konci v extraligových Pardubicích našel docela rychle nové angažmá. Přesunul se na střídačku LHK Prostějov, se kterým bojuje v první lize. „Principy hokeje jsou v podstatě stejné,“ říká zkušený kouč v rozhovoru pro Sport.cz. V minulém kole vyhrál Prostějov v Ústí nad Labem 5:4 po nájezdech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý trenér Pardubic Ladislav Lubina se přesunul na střídačku prvoligového Prostějova.

Článek

Na jaře jste z trenérského postu zachránil Pardubice v baráži v extralize. Tým jste vedl i v úvodní fázi probíhající sezony. Jak berete svoje nedávné odvolání z funkce?

K tomu se už nechci vůbec vracet. Ale byl jsem nesmírně zklamaný po tom, co se stalo v Pardubicích.

Kouč Lubina, hráči Petr Sýkora, Tomáš Rolinek, Marek Hovorka. Nikdo z vás už v Pardubicích není.

Takový je hokej, bohužel tak to je. Měli jsme si asi vybrat jiné zaměstnání (úsměv).

Sledujete dál extraligu?

Samozřejmě, dívám se na zápasy a udržuji si přehled.

Co pro vás znamená současné působení v prvoligovém Prostějově?

Hlavně jsem byl rád, že po Pardubicích přišla nová práce a nemusím vstávat každé ráno naštvaný. Mým zájmem je, abychom se posunuli trošku dopředu v tabulce, hráli hokej, na který se dá koukat a přinese body a lepší pozici v tabulce.

Jak jste se adaptoval v první lize?

Principy hokeje jsou stejné, ať se to týká této soutěže nebo vyšší. Člověk ale musí trošičku slevit, protože umění hráčů není takové jako v extralize. Proto hrají první ligu, a ne mezi elitou.

Na prvoligových střídačkách působí kromě vás další bývalí reprezentanti a někdejší vynikající hráči jako Prospal, Dopita, Holaň, Ujčík, Klíma s Rosolem atd. Jak to vnímáte?

Je příjemné kluky zase potkat přímo na stadionech a poklábosit. Nemáme žádnou rivalitu. Třeba v minulém kole jsem se v Ústí nad Labem setkal s trenérem tamního týmu Tomášem Marešem, se kterým jsme hráli za reprezentační dvacítku.

Zmíněný Václav Prospal úspěšně vede Motor České Budějovice. Co o jeho týmu soudíte?

Budějovice dlouhodobě pracují na tom, aby postoupily do extraligy. V této sezoně jsou v první lize v tabulce trošku odskočené od ostatních soupeřů.

Dovolte menší nadsázku při srovnání obou soutěží. Extraliga velebí a obdivuje kanonýra Milana Gulaše z Plzně, v první lize střelecky dominuje Lukáš Žálčík z Prostějova.

Zaplaťpánbůh, že ho máme v mužstvu. Jestli ho někdo povolá na střídavý start do extraligy? Je možné, že mohou nastat určité věci k řešení, ale to je otázka budoucnosti.

Reklama

Související témata: