Hlavní obsah

Kladno opouští už sedmý hráč. Rytíři naopak zlákali k návratu jiného útočníka

Po čtyřech sezonách se k hokejistům Kladna vrací třicetiletý útočník Tomáš Pitule. Účastník první ligy tak získal náhradu za stejně starého forvarda Tomáše Kauta, jenž naopak Rytíře po třech letech opouští.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Kladna - ilustrační foto.

Článek

O deset let starší bratr Martina Kauta, útočníka Colorada, pomohl Kladnu před rokem k návratu do extraligy, okamžitému sestupu o patro níž ale nezabránil. V uplynulé sezoně zaznamenal v 52 zápasech čtyři góly a 12 asistencí.

„Všechny tři roky u Rytířů byly skvělé. Každý rok byl jiný, a i když to v té poslední sezoně nedopadlo tak, jak jsme chtěli, tak na Kladno budu vždycky rád vzpomínat," uvedl pro oficiální stránky Rytířů Tomáš Kaut, jenž je už sedmým hráčem, který klub po konci sezony opouští.

„Bylo krásné hrát před vyprodaným zimákem a musím říct, že to, jak za námi kladenští fanoušci stáli až do poslední chvíle, bylo úchvatné. Moc jim přeji, ať zase zažijí extraligu a mohou si během jejích zápasů zafandit," dodal.

Pitule v Kladně hostoval mezi lety 2014 - 16. Od té doby si zahrál nejvyšší soutěže ve Francii za Grenoble a v Bělorusku za Soligorsk a Grodno. Předminulou sezonu dohrával v prvoligovém Vsetíně, uplynulou ve stejné soutěži za Chomutov. V 51 zápasech za Piráty vstřelil 11 gólů a přidal 26 asistencí.

„Jsem moc rád, že jsem zpátky. Na Kladně jsem hrál dva roky, a tak jdu do známého prostředí, kde několik kluků stále znám. Jako první mě napadá Kuba Štochl, se kterým jsem hrál v Chomutově. Potom také Martin Kehar, Pepa Zajíc nebo Vítězslav Bílek," uvedl Pitule po podpisu smlouvy.

„Přicházím jednoznačně s tím, aby se nám podařilo vrátit do extraligy. Udělám vše proto, aby se to podařilo, a abych byl platný pro tým," zdůraznil 191 centimetrů vysoký forvard, jenž v minulosti hrál i extraligu za Plzeň.

Aktuální podoba kádru Rytířů Kladno pro sezonu 2020/21:
Brankář: Adam Brízgala.
Obránci: Martin Kehar, Jakub Štochl, Josef Zajíc, Matyáš Zelingr.
Útočníci: Vítězslav Bílek, Štěpán Bláha, Tomáš Guman, Jakub Hajný, Antonín Melka, Marek Račuk, Tomáš Pitule.
Odchody z klubu po sezoně 2019/20:
Denis Godla (Litvínov), Tomáš Kaut (?), Patrik Machač (Karlovy Vary), Tomáš Redlich (Karlovy Vary), David Stach (Plzeň), Jakub Strnad (Mladá Boleslav), Ladislav Zikmund (Sparta Praha).

Reklama

Související témata: