Hlavní obsah

Klíčový kladenský útočník Ton velí: Chceme to s Ústím ukončit co nejdříve

Podle očekávání je útočník Petr Ton klíčovou postavou hokejistů Kladna ve čtvrtfinálové sérii play off první ligy proti Ústí nad Labem. Rytíři vedou po třech zápasech 3:0 a už v pátek večer mohou udělat poslední krok k postupu do semifinále. „Naším cílem je baráž o extraligu, ale v prvoligové soutěži mám pokoru vůči všem soupeřům," uvažoval Ton v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Sport.cz

Radost hokejistů Kladna.

Článek

Jaká je zatím atmosféra v kladenském táboře?

Kdybychom si předem říkali, že jsme už v semifinále, nebylo by to dobré. V hlavách musíme mít zakódované, že je třeba hrát naplno od první minuty. Víme, co potřebujeme zlepšit. Především přesilovky, které rozhodují. Ústí bylo na svém velkém kluzišti nebezpečné. Snažíme se vycházet z poctivé hry dozadu i spolehlivých výkonů brankářů. Ale hraje se na góly, takže chceme být i produktivní.

Co soudíte o dosavadním průběhu čtvrtfinálových bojů?

Vypadá to, že první čtyřka po základní části podle předpokladů plní roli favoritů. Ale nechci to hodnotit, dokud čtvrtfinále neskončila. V naší sérii hrajeme z postu třetího proti šestému Ústí. Rozdíl v tabulce nebyl nijak velký a navíc o Ústí je známo, že v play off dovede potrápit kohokoliv.

S čím jdete do nejbližšího zápasu?

Ukončit sérii co nejdříve. V play off je důležité rozložení sil a každý delší odpočinek před další sérií přijde vhod. Zatím nám to vychází, ale víme, jaké máme ambice, a rozhodně to není jen postup ze čtvrtfinále.

Tentokrát tedy míříte hodně vysoko?

Kladno dvakrát uspělo v základní části a pak neprošlo ani do semifinále. Letos to chceme zlomit. Všichni, co jsme před sezónou do Kladna přišli z extraligy, nebo i kluci z první ligy, jsme si dali za cíl baráž o extraligu. V tuto chvíli je to ještě daleko, ale nějaký pátek už hokej hraji a rád bych přispěl k případnému úspěchu.

Reklama