Hlavní obsah

Kouzlo hokejové dynastie! Peníze hrají roli, důležitá je ale i chemie, tvrdí pamětník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kouzlo šampionů. Klubová kasa pořádně naditá financemi majitele, ale hlavně fungující týmová chemie a skvělá parta. Tak vzpomíná na éru vsetínského kralování českému hokeji bývalý obránce Jan Srdínko. „Co si budeme vykládat, peníze hrají určitou roli a ve Vsetíně byla finanční podpora velká," svěří se na úvod povídání v pořadu Příklep na Sport.cz. „Ale dokázal se skvěle poskládat tým, přišli i hráči se zkušenostmi z NHL," dodává.

Vsetínská dynastie? Byly tam peníze, ale rozhodovala chemie. Svědectví v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Rozhodně to však ve Vsetíně podle Srdínka nebylo jen o financích. A platí to zcela jistě i v současnosti, kdy už čtyřikrát ovládl nejvyšší soutěž Třinec. „Je umění najít tu chemii a taky o umění poskládat tým. Není to o tom sebrat nejlepší hráče z celé Evropy, a prostě si říct, že teď vyhrajeme titul, za tím si stojím," přesvědčuje bývalý hokejista.

Expert Sport.cz Jan Škvor trefně dodává, že třeba hokejová Sparta by na dané téma mohla dlouho vyprávět.

Tituly se Vsetínem a předčasné úmrtí. Vzpomínka na Zdislava Tabaru v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Srdínko se následně rozpovídá o tom, jaké kouzlo tedy ve Vsetíně fungovalo a dovedlo tým do mistrovského cíle. „Vždycky měl tým základní kostru, do týmu se nedělaly velké zásahy," myslí si bývalý obránce.

Nováček extraligy rovnou mistrem? Vzpomínka na Vsetín v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Změny byly po sezoně tak dvě, tři a posily vedení klubu konzultovalo i se staršími, zkušenými hráči. „Já byl v týmu do pětadvaceti pořád nejmladší a sbíral po rozbruslení puky," směje se současný kouč ve studiu Sport.cz.

Všechno ale fungovalo náramně, parta držela pohromadě, i když se objevily potíže, jako třeba s nedostatkem financí. „Hodně jsme si sedli. I když byly finanční problémy v posledních letech, a ten finanční balvan jsme tlačili před sebou, tak díky tomu, že tam byla taková atmosféra a taková parta, tak jsme to utáhli."

Reklama

Související témata: