Hlavní obsah

Nechutný čin v Třebíči! Fanoušek hodil petardu přímo na hráče, ten se skácel k zemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Původně poklidný průběh pondělního prvoligového utkání mezi hokejisty Třebíče a Přerova, které Horácká Slavia vyhrála na svém ledě hladce 3:0, narušil v závěru nebývalý skandál. V 50. minutě hodil jeden z domácích diváků na trestnou lavici petardu, která zasáhla přerovského útočníka Roka Macuha. Ten se sesunul k zemi a okamžitě mu byla poskytnuta lékařská pomoc. Po ošetření sám zamířil do kabiny.

Foto: Repo Hokejka TV

V Třebíči měl zápas skandální konec.

Článek

„V čase 49:41 byl vhozen dělbuch na trestnou lavici hostů z domácího sektoru fanoušků. Hráč Přerova číslo 43 byl velikou detonací výbuchu zraněn. Utkání pokračovalo až po zajištění ze strany pořadatelů a po vyklizení prostoru za oběma trestnými lavicemi. Totožnost pachatele byla zjištěna, avšak utekl ze stadionu. Po zajištění bezpečnosti ze strany pořadatelů bylo utkání dohráno. Přerovští nechtěli po tomto incidentu pokračovat, avšak po komunikaci mezi rozhodčími a trenéry se na led vrátili," stojí v oficiálním zápise o utkání.

Třebíčští fanoušci se šli po zápase za hříšníka přerovským hokejistům do kabiny omluvit. Na sociálních sítích se vyjádřil také marketinkový manažer Horácké Slavie Daniel Šlapák.

„Ve spolupráci s policií pracujeme na vyšetření incidentu. Na stadionu máme techniku, která pomůže odhalit viníka. Z tipů některých diváků i členů ochranky už asi víme, kdo pyrotechniku použil," napsal.

K nepříjemné záležitosti se vyjádřil v pozápasovém hodnocení rovněž třebíčský asistent Jaroslav Barvíř. „To, co se stalo, ke sportu absolutně nepatří. Všichni se od toho jednoznačně distancujeme. Vážíme si každého fanouška, avšak takový člověk do hlediště v žádném případě nepatří. Doufáme, že už se na našem stadionu neobjeví," říkal rezolutně.

Reklama

Související témata: