Hlavní obsah

Pokuta 60 tisíc, na šest zápasů zavřený kotel. Zlín pyká za fanoušky ve valašském derby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Disciplinární komise Českého hokeje potrestala prvoligový Zlín pokutou 60 tisíc korun za chování fanoušků při valašském derby se Vsetínem. Na nejbližších šest zápasů navíc Berani budou mít uzavřen sektor na stání pro své příznivce.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fanoušci Zlína během zápasu se Vsetínem.

Článek

Po 15 letech došlo na valašské derby, více o výhře hostujícího Vsetína 2:0 před vyprodaným zimákem (7 tisíc diváků) se však po 4. kole Chance ligy mluvilo o nevhodném chování části zlínských příznivců.

Ti ve svém kotli rozvinuli transparent „Smrt Vsetínu. Budeme vás věšet, burani z vesnice." A aby toho nebylo málo, na dřevěné šibenici pak umístili hadrového panáka s logem Vsetína na prsou, který následně zapálili.

Zlín se od chování části svých příznivců distancoval a odsoudil ho. Policii navíc předal veškeré kamerové záznamy. Šedesátitisícové pokutě od svazové disciplinárky a uzavření kotle pro své fandy na šest duelů ale neunikl.

Berani po sestupu z extraligy měli patřit mezi favority Chance ligy, zatím jsou ale spíš pro smích. Po sedmi odehraných kolech mají jen šest bodů a před posledním Šumperkem jsou jen díky lepšímu skóre.

I proto vedení klubu v úterý stanovilo hráčům cíl v podobě počtu získaných bodů (nebyl upřesněn počet) z následujících pěti zápasů. Pokud splněn nebude, dojde na výrazné krácení hráčských mezd.

„Vstup do sezony je hrozný, nemá smysl se skrývat za alibistická slova, vidíme to všichni. Hráči nepracují, jak mají a tím pádem nefungují jako tým. Proto jsme sáhli k tomuto kroku," uvedl generální manažer klubu Jiří Marušák

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér hokejistů Zlína Rostislav Vlach (uprostřed).

„Zároveň jsme hráčům zdůraznili, že nikdo jiný za ně tuto práci neudělá a pokud budeme realizovat nějaké hráčské příchody, pak ruku v ruce s nimi budou následovat odchody, bez ohledu na jména. Čas na adaptaci na novou ligu a nový tým pro všechny skončil," dodal Marušák s tím, že trenéři Rostislav Vlach s Jurajem Juríkem mají i nadále jeho důvěru.

Reklama