Hlavní obsah

Neoprávněný start hráče! Sobotní utkání první ligy bylo kontumováno

Praha

Sobotní utkání první hokejové ligy mezi Třebíčí a Sokolovem (4:2) bylo zkontumováno ve prospěch domácích se skóre 5:0! Za hosty totiž neoprávněně nastoupil třicetiletý obránce Jan Pohl, který si měl odpykávat disciplinární trest. Sokolov rovněž zaplatí pokutu pět tisíc korun.

Foto: Markéta Křížová, https://www.hstrebic.cz

Momentka ze sobotního zápasu první hokejové ligy mezi Třebíčí a Sokolovem.

Článek

Na základě zápisu o utkání a evidence vyšších trestů dospěly sportovně-technická a disciplinární komise svazu k závěru, že Pohl nastoupil na ledě Třebíče přesto, že součet jeho osobních trestů překročil hranici, po které podle soutěžního a disciplinárního řádu Českého svazu ledního hokeje následuje automatické zastavení činnosti na jedno soutěžní utkání.

V předchozím průběhu soutěže byl Pohl potrestán osobním desetiminutovým trestem a trestem do konce utkání v domácím duelu se Slavií (13. ledna 2021) a osobním desetiminutovým trestem v domácím utkání s Jihlavou (20. ledna 2021).

V evidenci trestů má každý uložený osobní trest hodnotu 10 bodů a každý uložený osobní trest do konce utkání hodnotu 20 bodů. Pokud hráč dosáhne hranice 40 bodů, následuje stopka na jeden zápas. Ta měla pro Pohla přijít na ledě Třebíče, do utkání přesto nastoupil.

Sportovně-technická komise svazu proto rozhodla o kontumaci utkání Třebíč – Sokolov ve prospěch domácích se skóre 5:0 a disciplinární komise zároveň potrestala hosty pětitisícovou pokutou. Individuální statistiky hráčů dosažené v tomto utkání zůstávají v platnosti.

Reklama

Související témata: