Hlavní obsah

Nesmíme si myslet, že to půjde samo, krotil nadšení chomutovský asistent Totter

Chomutov

Hokejisté Chomutova zvládli úvodní semifinálový zápas prvoligového play off s Duklou Jihlava. Po vítězství 4:2 ale nepanovala v domácím táboře euforie, protože série má před sebou další pokračování. „Jediné, od čeho se dá odpíchnout, je pomyslný první bod na cestě k potřebným čtyřem výhrám. Jinak se nic neděje,“ krotil nadšení asistent chomutovského trenéra Aleš Totter.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Radující se chomutovští hráči - (zleva) Marek Hovorka, Brett Skinner a Jan Rutta.

Článek

Co podle něj rozhodlo o výsledku? „Ve druhé třetině jsme zvýšeným pohybem a agresivitou využili přesilovky a odskočili na dostatečný rozdíl. Zůstáváme ale obezřetní," tvrdil Totter. „Že to nemusí být jednoduché, jsme si vyzkoušeli už ve čtvrtfinále, kdy jsme nad Ústím vedli v sérii 1:0 a mysleli jsme si, že to půjde samo. A pak jsme doma prohráli 5:7, což nás vrátilo do reality. Máme na paměti taky předkolo extraligy, kdy Vítkovice rozstřílely Pardubice 8:2, a zdálo se, že jsou v pohodě. Jenže pak se vše otočilo ve prospěch Východočechů," zvolil asistent paralelu s extraligou.

Gólem a dvěma asistencemi se na vítězství Chomutova podílel útočník Ondřej Kaše. „Ubránili jsme přesilovky soupeře a předtím nás nerozhodila ani inkasovaná branka při jihlavském oslabení. Dokázali jsme odpovědět. Za stavu 4:1 pro nás už neměla Jihlava co ztratit. Ale celkově nás čekají asi další těžká utkání hlavně po fyzické stránce. Musíme být důrazní před brankou," uvažoval mladík, který má stabilní místo v základní sestavě Pirátů.

Rozpaky netajil jihlavský útočník Marek Melenovský. „K zápasu jsme nepřistoupili, jak bychom měli. Takhle se semifinále hrát nedá. Věděli jsme, že Chomutov je silný, pokud se dostane do tempa. Z naší strany tam byly drobné chyby, z nichž pramenily góly. Ukázalo se, že soupeř dokáže naše nedostatky potrestat," líčil zkušený forvard.

Zároveň věřil, že v úterý se Dukla vypne k lepšímu výkonu., „Hraje se na čtyři vítězné zápasy a Chomutov musí ještě tři vyhrát. Nebudeme chtít dopustit, aby hned udělal i druhý krok. Musíme se pokusit jim domácí prostředí a postupový cíl do baráže víc znepříjemnit, než v pondělí," dodal Melenovský už s výhledem na další měření sil.

Reklama

Související témata: