Hlavní obsah

Plníme roli favorita, říká ústecký kouč Rosol po skvělém rozjezdu

ÚSTÍ NAD LABEM

Tomu se říká úspěšný rozjezd do sezóny. Hokejisté Ústí nad Labem jsou po třech kolech nového prvoligového ročníku zatím bodově stoprocentní. Hráli sice pokaždé na domácím ledě, ale někdy ani taková série nemusí být výhodou. „My jsme ji využili, takže plníme roli favorita. Jinak bych ale z úspěšného startu nedělal velké závěry,“ říká ústecký trenér Petr Rosol pro Sport.cz.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Petr Rosol

Článek

„Věděli jsme, že Havlíčkův Brod má šikovné útočníky. Proto jsme se zaměřili nejen na útok, nýbrž také na dobrou defenzivu, aby nás soupeř nepřečísloval. Po dvoubrankovém vedení jsme už zápas kontrolovali,“ ohlíží se kouč za pondělním duelem.

A podotýká, že tři vítězství na úvod nebere jako samozřejmost „Nezapomínejte, že na začátku sezóny mají všechny celky dostatek sil. Naštěstí jste dosavadní boje zvládli. A snad to bude pokračovat. Paradoxně hrajeme v pěti z prvních šesti kol doma, takže nemusíme daleko cestovat. Jen ve středu do Chomutova,“ uvedl Rosol.

Tahounem ústecké ofenzivy je podle očekávání zkušený útočník Jan Alinč, který dal do sítě Havlíčkova Brodu dva góly. „Nevím, kdy se mi naposledy povedlo skórovat dvakrát v jednom zápase. Už je to asi dlouho, ale na tom nezáleží. Proti Brodu jsme se pomalu rozjížděli, soupeř dlouho odolával. Cítíme, že máme nedostatky v obraně, i když dostáváme málo branek. Chceme tu defenzivu ještě vylepšit,“ uvažoval protřelý centr.

Zápas v Chomutově bude pikantní, protože se potkají finalisté minulého ročníku první ligy. Ústí momentálně vede tabulku, kdežto Chomutov je až desátý! „To nic neřeší. Chomutov se určitě zvedne, má na to zkušené hráče. Všechno se ukáže až na konci sezóny. Ale přiznám se, že naše soupeře v soutěži ani moc nesleduji a ani netuším, kde je v Chomutově jejich nová hala. Snažím se věnovat rodině a myšlenky na hokej si začnu víc připouštět až s blížícím se vrcholem sezóny,“ dodal Alinč.

Reklama

Související témata: