Hlavní obsah

Poruba pomáhá Vítkovicím, ale i jejím soupeřům. Vachovec přijel s Vary, Mlčák s Kometou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střídavý start prvoligových hokejistů v extraligových týmech je běžnou praxí a pro výpomoc do nižší soutěže si v případě nouze sáhne v průběhu sezony asi každý tým z nejvyšší soutěže. Například Třinci vypomáhá Vladimír Svačina, Českým Budějovicím Daniel Gazda či Tomáš Čachotský, z Poruby do Vítkovic se alespoň na chvíli přesunuli útočníci Tomáš Gřeš, Aaron Berischa, Jakub Šlahař či brankář Daniel Dolejš.

Foto: Profimedia.cz

Jan Mlčák v dresu Komety Brno

Článek

Nejen Vítkovice ale v týmu aktuálního lídra Chance ligy loví. Ve 23. kole si na ledě Ostravar arény v dresu Karlových Varů zahrál proti Vítkovicím útočník Poruby Michal Vachovec, soupisku brněnské Komety na stejném místě posílil o dvě kola později Jan Mlčák.

Obránce s brněnskou minulostí se stal desátým hráčem Poruby, který v právě probíhající sezoně dostal šanci zahrát si extraligový hokej. „Jsme rádi, že se nám daří spolupracovat nejen s Vítkovicemi. Kluby z extraligy projevily zájem i o další naše hráče, avšak musíme vše volit citlivě a umožňovat hostování s rozvahou, aby nebyl narušen chod našeho mužstva a hráči nebyli přetížení," řekl generální manažer Poruby Pavel Hinner, který tímto způsobem ladí formu hráčů pro těžké boje v play off.

„Příležitost získat plné zápasové vytížení i díky tomu dostávají všichni hráči širšího kádru a slibujeme si od toho dobrou rozehranost a připravenost týmu na rozhodující část soutěže. Umožňujeme hráčům se vyhrávat také v druholigové Kopřivnici, ale i v jiných týmech Chance ligy," popisuje Hinner na klubových stránkách.

To je příklad útočníka Tomáše Vildumetze, který bude do poloviny ledna působit v B-týmu Dynama Pardubice. „Tomáš u nás neměl tolik prostoru, aby zúročil své přednosti, proto jsme po dohodě s hráčem zvolili tuto alternativu. Aby získal více prostoru ve hře a vrátil se nám na závěr sezony v patřičné pohodě a rozehraný," říká Hinner.

Poruba po nezdaru z minulé sezony, kdy se překvapivě nedostala do play off, zcela překopala hráčský kádr. Skončilo šestnáct hokejistů a klub vsadil na hráče s ostravskou minulostí. Cíl zůstal podobný – hrát na špici, což se v této sezoně daří.

Poruba je první s mírným náskokem na druhou Třebíč. „Měli jsme jeden z nejlepších mančaftů, který v Porubě kdy byl, co se týče jmen hráčů. Nakonec to bylo o chemii v kabině, která asi úplně nefungovala," vysvětloval průvan v kabině Hinner.

Přišli hráči se zkušenostmi z extraligy, kteří se nyní do nejvyšší soutěže na skok zase vracejí. A v Porubě věří, že i díky tomu si playoff letos zahrají. „Po loňské zkušenosti nebudeme vyhlašovat, že chceme postoupit, nicméně chceme dojít daleko," naznačil Hinner.

Reklama

Související témata: