Hlavní obsah

Poslední místo béčka je ostuda, přiznává majitel pardubického hokejového klubu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejové Dynamo Pardubice vede extraligovou tabulku a dělá radost majiteli Petru Dědkovi i fanouškům. Pravým opakem je klubová rezerva v Chance lize, kde je i přes dvě výhry v řadě poslední. „Trápí nás to hodně, radost nám to nedělá. Je to ostuda a nejsme na to pyšní," přiznává v pořadu Příklep na Sport.cz Petr Dědek, majoritní vlastník pardubického klubu. Cíl béčka je prý jasný, musí udělat maximum pro udržení. „Mám o pardubické béčko trochu strach, první liga je vyrovnaná," dodává Martin Kézr, šéfredaktor sportovní redakce Práva a Sport.cz.

Pardubický B-tým je v Chance lize poslední, majitel Dynama diskutuje v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Pardubické rezervě nevyšel vstup do soutěže a stále se topí u dna tabulky. Nic na tom nezměnily ani dvě vítězství v řadě. „Chance liga má vysokou úroveň a my jsme podcenili začátek," přiznává Dědek. Jeho představy tým splňuje, co se týče složení. „Třeba nedávno v Porubě jsme měli v sestavě sedm dvacetiletých kluků, dvě třetiny jsme vedli. Jen jsme pak dostali hloupý gól, kluci se rozklepali a nakonec jsme to nezvládli," dodává Dědek s tím, že pardubická rezerva řadu duelů prohrála o gól.

Vinu si dává za to, že z rezervy vytáhl hráče v úvodu soutěže, kdy mělo pardubické áčko početnou marodku. „Stáhli jsme si hráče pro první tým na dvacet zápasů," přiznává. „Ale teď děláme všechno pro to, abychom soutěž zachránili. Je ještě dost zápasů, bodů je ve hře hodně," pohlíží směrem k závěru Chance ligy s optimismem. „Současná pozice mi radost nedělá, je to ostuda, nejsme na to pyšní."

Vyhrají hokejové Pardubice mistrovský titul? Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Bohatý podnikatel přitom dlouhá léta držel hokej ve Vrchlabí, kde se narodil a stále tam žije. Klub z kraje vytáhl až do první ligy, kde hrál play off. Teď se ale maximálně rozhodl realizovat v pardubickém Dynamu. „Pro mě je důležité, že první liga plní, co plnit má. Máme v béčku šest hráčů, kteří jsou připravení naskočit do áčka a taky šest dvacetiletých kluků. Pro ně je daleko prospěšnější, když hrají dvacet minut v první lize, než když paběrkují v extralize. Ale pár zápasů si nahoře odehráli, aby viděli, jak tam pracují, jak se chovají kluci v kabině. Teď se musí ukázat v první lize," konstatuje Dědek.

Nadělí si Pardubice titul jako dárek ke stému výročí. Diskuze z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Podle podnikatele není jasné, jakou cestou by se měli mladí hráči vydat. Zda by měli sbalit fidlátka a odejít do zámoří, nebo je lepší, aby vzrostla kvalita juniorské soutěže a mladíci nastupovali doma. Nebo aby hráli druhou nejvyšší soutěž a nakoukli tak do dospělého hokeje. „Myslím, že je to o kombinaci. Nikdo nemůže říct, tohle je ten správný směr, to bude fungovat," míní Dědek.

Diskuze o Chance lize se stočila i ke Zlínu. Klub, který spadl z extraligy, se netajil plány brzkého návratu mezi elitu, realita ale vypadá jinak. „To je ještě větší průšvih než pardubické béčko. To, co se děje ve Zlíně, podle mě přineslo strašidelné rozčarování. Ale pokud uhrají play off, ještě se ten návrat může podařit, to je jiná soutěž. Zatím je tam ale hodně věcí špatně," míní zkušený novinář Kézr.

Vyhrají hokejové Pardubice mistrovský titul? Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Majitel zlínského klubu reagoval na horší výsledky tak, že hráčům zkrátil finanční odměny o čtyřicet procent. Tomu se diví moderátor pořadu, stejně jako šéf sportovní redakce Práva a Sport.cz. „Nevíme, zda to třeba hráčům nepřesunul do prémií. Třeba se je snaží takhle motivovat, vyhrajte dva další zápasy a máte to zpátky," komentuje situaci konkurenčního klubu majitel pardubického Dynama Petr Dědek. Jedním dechem dodává, že majitel převzal zlínský klub ve chvíli, kdy se potápěl a měl to hodně složité.

Dědek si dobře uvědomuje, že v podobně svízelné situaci bylo před rokem i jeho Dynamo. Zlínu proto nezávidí. „Když auto zajede do vody, tak dá hodně práce, než se dostane ven," upozorňuje podnikatel. „Pokud se vše v brzké době nepodaří a Zlín se nevrátí do extraligy, tak hrozí, že v první lize zůstane. Jako se to stalo v případě Slavie," dodává druhý z expertů v Příklepu.

Reklama