Hlavní obsah

Potvrzeno. Hokejisty Zlína bude v první lize trénovat Slovák Pardavý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisty Zlína povede v příští sezoně první ligy slovenský trenér Ján Pardavý. Poražený finalista nedávno skončeného ročníku druhé nejvyšší soutěže dnes na webu uvedl, že asistentem zůstane jeho krajan Richard Kapuš. Dosavadní trenér Jan Srdínko se přesune do role sportovního manažera.

Foto: hockeyslovakia.sk

Kouč Ján Pardavý se ujme s největší pravděpodobností před příští sezonou hokejistů Zlína.

Článek

Dvaapadesátiletý Pardavý bude trénovat poprvé mimo rodné Slovensko. Dosud působil v mateřské Dukle Trenčín a Slovanu Bratislava, kde už spolupracoval s Kapušem. Je také asistentem Craiga Ramseyho u slovenské reprezentace.

Bývalý dlouholetý slovenský reprezentant a vicemistr světa z roku 2000 uvedl, že nabídka ze Zlína přišla už během sezony. „Z různých důvodů jsem ji tehdy musel odmítnout. Nicméně jsme navázali externí spolupráci, během které jsem chodil na domácí zápasy a pomáhal trenérskému štábu se svými postřehy a poznatky. Následně jsme se začali bavit i o spolupráci na příští sezonu a tu jsme dnes stvrdili podpisem smlouvy,“ uvedl Pardavý, jenž během hráčské kariéry získal v roce 2001 titul s konkurenčním Vsetínem.

Hokejisté Zlína sestoupili z extraligy v roce 2022 a v následujících dvou sezonách vždy došli do finále play off, v němž se střetli v derby právě se Vsetínem. Loni postoupili do baráže o extraligu proti Kladnu, letos svému regionálnímu rivalovi podlehli 1:4 na zápasy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.