Hlavní obsah

Přerovské hokejisty povede v první lize trenér Mikeska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisty Přerova v první lize povede bývalý útočník Michal Mikeska. Klub jej jmenoval nástupcem Roberta Svobody, kterého vedení ve středu odvolalo kvůli neuspokojivým výsledkům. S Mikeskou, který naposledy vedl druholigový Šumperk, bude na lavičce spolupracovat dosavadní asistent Petr Dočkal, uvedl klub na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý útočník Michal Mikeska povede hokejisty Přerova.

Článek

Zubři z posledních dvanácti zápasů slavili jen tři vítězství a pouze jediné v normální hrací době. Ve čtrnáctičlenné soutěži jsou devátí jen s pětibodovým náskokem na pozice, které nezaručují play off.

„Rozhodli jsme se pro Michala Mikesku, který se chce profesně dál posouvat a premiérové angažmá v Chance lize pro něj bude velkou výzvou. Věříme, že změna na postu hlavního trenéra přinese to správné oživení pro náš tým a povede ke splnění našeho cíle probojovat se do play off,“ uvedl jednatel klubu Tomáš Pluháček.

Sedmačtyřicetiletý Mikeska hrál extraligu za Pardubice, s kterými získal v roce 2005 titul a v jejichž dresu se stal v mistrovské sezoně nejproduktivnějším hráčem soutěže, České Budějovice a Karlovy Vary. V zahraničí působil v Ufě v KHL, prosadil se i do reprezentace.

Trenérskou kariéru začal v roce 2014, jako asistent opakovaně působil u prvního týmu Pardubic, ve stejné funkci pracoval i u reprezentace do 16 let. V průběhu této sezony se ujal šumperských Draků, kde po předem dohodnutém dvouměsíčním působení nyní skončil.

Reklama

Související témata: