Hlavní obsah

První hokejová liga by měla začít nejdříve 21. listopadu

Praha

První hokejová liga by měla opět začít nejdříve 21. listopadu. Druhá nejvyšší česká soutěž byla kvůli vládním opatřením proti šíření koronaviru přerušena 10. října a na rozdíl od extraligy vedení Českého svazu ledního hokeje doposud nepožádalo ministerstvo zdravotnictví o udělení výjimky, aby se první liga mohla opět začít hrát.

Foto: Roman Mareš, rytirikladno.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Kluby dnes byly informovány, že svaz aktuálně pracuje s variantou restartu Chance ligy od 21. listopadu nebo 30. listopadu," uvedli zástupci Kolína na oficiálním webu. "Vše bude záviset na aktuální situaci a okolnostech schválení výjimky ministerstvem zdravotnictví. Také na způsobu a ceně testování," doplnil nováček soutěže.

Extraligové kluby musí na základě aktuálních hygienicko-protiepidemických podmínek absolvovat před utkáním PCR testy na onemocnění covid-19. Vyšetření nesmí být starší než 48 hodin a v případě, že klub sehraje během kalendářního týdne tři a více utkání, stačí testovat v pondělí a ve čtvrtek.

Pravidelné testy respektive jejich finanční náročnost jsou podle všeho jedním z problémů, proč první liga nezačne dříve. "Nejsme v kondici, abychom si mohli dovolit dát tolik peněz za testy. Zcela upřímně můžu říct, že na to nemáme," uvedl jednatel Vsetína Daniel Tobola na webu valašského klubu. Vsetín by podle jeho slov testy stály asi 200.000 korun za měsíc.

Reklama

Související témata: