Hlavní obsah

Rob ze Vsetína ovládl podruhé v kariéře produktivitu první hokejové ligy

Útočník Luboš Rob ze Vsetína ovládl podruhé v kariéře produktivitu první hokejové ligy. Šestadvacetiletý odchovanec Českých Budějovic si připsal ve 44 zápasech 55 bodů za 25 branek a 30 asistencí a o pět bodů předčil Petra Mrázka z Prostějova, jenž zaznamenal ve 45 duelech 25 gólů a stejný počet přihrávek.

Foto: Profimedia.cz

Luboš Rob na archivním snímku v dresu Plzně

Článek

Rob, který je vnukem trojnásobného vítěze Stanleyova poháru Jaroslava Pouzara a synem dalšího bývalého českobudějovického útočníka Luboše Roba staršího, už triumfoval v kanadském bodování druhé nejvyšší soutěže v sezoně 2018/19 a rovněž v barvách Vsetína. Tehdy si připsal 65 bodů z 56 utkání a s 39 góly byl i nejlepším střelcem. Potom odešel do extraligové Plzně, odkud se před touto sezonu do týmů Valachů vrátil.

Nejlepším střelcem byl tentokrát s 28 brankami Fin Riku Sihvonen z Litoměřic, který předčil o dva góly Jana Veselého z Kolína. Nahrávačům kraloval s 34 asistencemi Sihvonenův spoluhráč Roman Přikryl, o přihrávku méně si připsal Denis Kindl ze Šumperka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.