Hlavní obsah

Schyluje se k letní přestupové bombě? Benátky lanaří extraligového šampióna

Praha
Aktualizováno

V minulé sezóně do svého týmu ke startu na jeden zápas proti Jaromíru Jágrovi zlákali útočníka Petra Nedvěda, nyní je možné, že dres prvoligových Benátek nad Jizerou bude v nadcházejícím ročníku soutěže oblékat další osobnost českého hokeje. Středočeský klub jedná s devětatřicetiletým forvardem Radkem Dudou, extraligový šampión se Slavií z roku 2003 hrál v dresu Benátek už dnes v přípravném utkání právě proti sešívaným!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista Radek Duda.

Článek

„Jeho angažmá je v jednání. Nicméně do přípravného zápasu proti pražské Slavii nastoupí," uvedl generální manažer Benátek Bartoloměj Salanský pro oficiální klubové stránky před úterním utkáním, v němž při porážce od červenobílých 4:5 v prodloužení zaznamenal Duda jednu gólovou trefu v přesilovce.

Duda, účastník mistrovství světa v roce 2003, strávil poslední dvě sezóny ve druholigovém německém Freiburgu, kde ve 107 zápasech zaznamenal 36 gólů a 56 asistencí.

Po dvou letech už jej to ale táhlo domů, více času chce trávit s rodinou. V Benátkách nad Jizerou, farmou extraligového Liberce, by se kromě hraní mohl podílet i na práci s talentovanými mladíky. V současné době dokončuje studium trenérské B licence.

Tuzemskou druhou nejvyšší soutěž už během své kariéry okusil. Jako mladíček nejprve na jeden zápas za mateřský Sokolov, v sezóně 2009/10 pak za Chomutov.

V extralize Duda odehrál v dresu osmi různých klubů téměř 700 zápasů, vyzkoušel si i nejvyšší soutěže v Rusku, Finsku, Švédsku, Švýcarsku a Rakousku. Za národní tým má na svém kontě 12 gólů ve 32 duelech.

Reklama