Hlavní obsah

Se Spartou má titul, teď Jiruš trénuje prvoligové Benátky

Benátky nad Jizerou

Během hráčské kariéry bývalý hokejový obránce Valdemar Jiruš získal se Spartou Praha mistrovský titul v roce 2002, poté přidal ještě tři extraligové bronzy v dresu libereckých Bílých Tygrů. Nastupoval i za Mladou Boleslav a po skončení aktivní dráhy se věnuje trénování. Od liberecké mládeže se přesunul do prvoligových Benátek nad Jizerou, které nyní vede z postu hlavního trenéra. „Víme, jaká je naše vize,“ říká Jiruš v rozhovoru pro Sport.cz před nadcházející sezonou.

Foto: Josef Pešout, Právo

Valdemar Jiruš, trenér Benátek

Článek

Jak se cítíte v premiérové roli hlavního kouče u týmu dospělých?

Už loni jsem byl v Benátkách asistentem Jirky Kudrny, který šel v létě k libereckému áčku a je asistentem Patrika Augusty. Společně máme jasnou vizi Tygří farmy s cílem vychovávat mladé hráče. To se nám zatím daří. Možná i na úkor výsledků. Ale držíme se cesty, po které jdeme. V loňské sezoně byli draftováni útočník Teplý a brankář Pařík.

Mohou je další talentovaní mladíci z kádru Liberce a Benátek následovat?

Věřím, že perspektivně vzejdou z obou klubů znovu úspěšní hráči. Je to ale těžké i po psychické stránce. Jsme farmou Liberce a známe svoji úlohu pro sezonu. Snad budeme v první lize konkurenceschopní a lepší, než dosud v některých přípravných zápasech.

Benátky nad Jizerou upoutaly v poslední době i faktem, že za ně znovu takřka po roce nastupuje útočník Radek Duda poté, co skončil v Chomutově po sestupu Pirátů z extraligy.

S Radkem Dudou jsme byli dlouhé roky soupeři v extralize. Beru ho jako matadora, který kluky trošičku připravuje po hokejové stránce, a i v kabině má nějaké slovo. Všichni hráči si musí sednout a rozebrat odehraná utkání. Nepanikaříme.

Je pro vás poučením porážka 4:7 na ledě Ústí nad Labem?

V závěru jsme dostali lekci z produktivity. A předtím tam byly z naší strany individuální chyby. Jak jsem říkal, máme mladý tým a nezbývá nám než trpělivě pokračovat v práci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články