Hlavní obsah

Trenéra Krále nahradí na střídačce hokejistů pardubického B-týmu Jirků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novým trenérem hokejistů pardubického prvoligového týmu se po odchodu Richarda Krále do extraligové Mladé Boleslavi stal Tomáš Jirků. B-tým Dynama povede dvaatřicetiletý kouč, jenž dosud trénoval druholigové Vrchlabí, poprvé v pondělí proti Vsetínu. Na pozicích asistentů pokračují Jiří Malinský a Jan Starý. Východočeši o tom informovali na klubovém webu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Fanoušci Pardubic. ilustrační foto.

Článek

Bývalý obránce Jirků během hráčské kariéry působil převážně právě ve Vrchlabí, kde byl i kapitánem. Už jako třicetiletý se přesunul na střídačku týmu Stadionu, nyní ho čeká křest o soutěž výše.

„Moc se na to těším. Beru to jako obrovskou výzvu a kariérní posun. Zároveň nejdu úplně do neznámého prostředí, protože půlku kluků jsem trénoval a znám je. Znám i kolegy z realizačního týmu, což je pro mě hodně důležité, že nebude všechno zpočátku úplně nové. Těším se, že budu mít možnost nejenom hráče individuálně posouvat, ale zároveň se budeme snažit být maximálně úspěšní jako tým,“ uvedl Jirků.

„Tomáš je mladý, velmi dobře komunikativní trenér s velkým potenciálem a ambicemi. Přesto, že je takto mladý, trenérskému řemeslu se pečlivě věnuje už dlouhou dobu. Věřím, že v našem týmu naváže na práci Richarda Krále a společně s asistenty Jiřím Malinským a Janem Starým budou nadále rozvíjet naše mladé hráče,“ doplnil sportovní manažer pardubického „béčka“ Tomáš Rolinek.

Tým prohrál v úvodu sezony sedm z osmi zápasů, ale zlepšenými výkony se posunul na aktuální 10. místo. Z posledních 11 kol si připsal sedm výher a jen dvakrát vyšel bodově naprázdno.

Reklama

Související témata: