Hlavní obsah

Trenérská rošáda v Prostějově. Majitel nevylučuje další změny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od hokejistů prvoligového Prostějova byl odvolán trenér Martin Štrba, jenž vedl Jestřáby od začátku sezony. Bývalého dlouholetého extraligového útočníka a reprezentanta vystřídal u šestého týmu tabulky druhé nejvyšší soutěže prostějovský rodák Martin Janeček. Klub to oznámil na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Hokejisté Prostějova na archivním snímku.

Článek

„Vzhledem k našemu postavení v tabulce a našim cílům jsem se rozhodl dát týmu nový impulz. Bohužel jsme museli zvolit to nejjednodušší řešení a tím je vždy výměna trenéra. Martin u nás odvedl kus dobré práce a věřím, že tým bude mít na čem stavět, a za vše mu moc děkuji,“ uvedl majitel klubu Jaroslav Luňák.

Dodal, že snaha posunout mužstvo na vyšší příčky se nemusí zastavit výměnou realizačního týmu. „Rozhodně jsem připraven provést i případné hráčské výměny, pokud by to situace po změně trenéra dále vyžadovala,“ řekl Luňák. Prostějov má na šesté pozici stejně bodů jako sedmá Třebíč, na vedoucí Porubu ztrácí 17 bodů.

Janeček trénoval ještě před měsícem poslední tým tabulky Frýdek-Místek, z jehož lavičky byl odvolán v polovině října. Právě proti svému bývalému mužstvu odkoučuje Janeček v pondělí po reprezentační pauze své první utkání za Prostějov.

Reklama

Související témata: