Hlavní obsah

Vítězné gesto u zlínské střídačky? Že byli naštvaní, to je mně úplně jedno, smál se střelec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladenští hokejisté ještě neznají soupeře v baráži o nejvyšší soutěž. V pátém finále prvoligového play off se Vsetín prozatím vzepřel osudu a domácím vítězstvím 5:2 nad Zlínem snížil stav série na 2:3 na zápasy. Berani tak první mečbol neproměnili, šesté utkání bude na pořadu na Velikonoční pondělí na jejich ledě.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva brankář Zlína Daniel Huf a Ondřej Smetana ze Vsetína.

Článek

„Úvodní dvě třetiny to byl vyrovnaný duel. Vedli jsme jen těsně. Ve třetí nám to ale konečně napadalo," liboval si útočník Vsetína Miroslav Holec, jenž dal tři minuty před koncem pátý gól svého týmu, který oslavil vítězným gestem přímo před zlínskou střídačkou. „Já vždycky po vstřelené brance líbám prstýnek. A brusle mě tam prostě vynesly," usmíval se. Na straně Beranů tím vyvolal značnou nevoli. „Že byli naštvaní? To je mně úplně jedno," tvrdil rezolutně.

Potěšilo ho, jak se vsetínskými parťáky zvládli značný psychický tlak. „Vědomí, že v případě porážky by nám skončila sezona, nebylo vůbec příjemné. Máme ale v mužstvu dost ostřílených borců, kteří hokej hrají už nějaký pátek, a dokážou si s takovou situací poradit. Ono ani pro ten druhý tým není snadné sérii ukončit," přemítal Holec.

K tomu, aby Vsetínští vývoj prvoligového finále otočili, by museli zdolat Zlíňany nyní ještě dvakrát. „Vždyť oni taky vyhráli v sérii třikrát po sobě. I my to můžeme dokázat. Ve Zlíně do toho dáme v pondělí srdíčko. Mám už toho za sebou v kariéře dost a dobře vím, že to mnohdy bývá rozhodující," říká zkušený forvard.

Podle vsetínského asistenta Radima Kucharczyka jeho celek takhle povedený duel už potřeboval. „Šli jsme tentokrát důsledně za vítězstvím. I poté, co se Zlínu podařilo vyrovnat v přesilovce na 1:1. Výhra je o to cennější, že někteří kluci nastoupili přes bolest a se sebezapřením. Všichni chtěli pomoct," cenil si. Vsetínu vyšla změna na brankářském postu. „Chtěli jsme týmu dodat impulz. Vošvrda zachytal velmi dobře," pochválil gólmana.

Neděli využije jeho mužstvo ke krátkému odpočinku. „Do Zlína poté pocestujeme s pokorou. Netroufám si říct, které mužstvo je nyní pod větším tlakem. My uděláme každopádně maximum, aby o účastníkovi baráže rozhodlo až sedmé střetnutí u nás," předsevzal si Kucharczyk.

Zlínský asistent Oldřich Horák mínil, že jeho tým zlomila třetí vsetínská trefa uprostřed závěrečné dvacetiminutovky. „Prohrát 2:5 je ale lepší než kupříkladu 1:2 v prodloužení. Z porážky se vyspíme, a jedeme dál. Co nejlíp se nachystáme na pondělí. Do zápasu půjdeme s maximální touhou odčinit nezdar v soupeřově hale. Věřím, že s pomocí našich skvělých fandů doma finále ukončíme," přeje si Horák.

Reklama