Hlavní obsah

Vyvraždím tvou rodinu! Autor výhružek vsetínskému brankáři se přiznal policii

V kauze výhružek vsetínskému brankáři Tomáši Vošvrdovi se zdá být jasno. Třiatřicetiletý gólman se před několika dny svěřil, že jemu a jeho rodině uživatel vystupující pod jménem Tomáš Boudný na Instagramu vyhrožoval smrtí. Podle tiskového vyjádření Policie České republiky se pachatel po čtvrtém zápase ve Zlíně sám přihlásil.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Vsetínský brankář Tomáš Vošvrda maří šanci Zlína.

Článek

Celá událost se stala 1. dubna v průběhu úvodního zápasu série mezi Vsetínem a Zlínem, když dostal Vošvrda na svůj Instagram v soukromé zprávě vzkaz, že až přijede do Zlína, bude zbit. Následovala výhružka vyvražděním rodiny doprovázená vulgárními výroky. „Podepsal sis ortel smrti," píše brankáři uživatel pod jménem Tomáš Boudný.

Vsetínský gólman celou věc nahlásil a případ začala ve spolupráci s klubem vyšetřovat policie. "Mrzí nás, že se do sportovní rivality připletly věci, které s hokejem nemají nic společného. Co se týče výhrůžek Tomáši Vošvrdovi na sociální síti, klub postupuje v součinnosti s Policií ČR," sdělil výkonný manažer vsetínského klubu Filip Bazala.

Po čtvrtém utkání série se na policii obrátil samotný autor výhružné zprávy. Jak uvedla policie na svých webových stránkách, čtyřiadvacetiletý muž, který je podezřelý ze spáchání trestného činu nebezpečného vyhrožování, svého činu lituje. V případě prokázání viny pak hrozí mladému muži až tříletý trest odnětí svobody.

Zlín vede po čtyřech zápasech série nad Vsetínem 3:1 a jen jediná výhra mu chybí k barážové účasti o extraligu. Na vítěze Chance ligy čeká Kladno.

Reklama

Související témata: