Hlavní obsah

Vsetín najde v baráži domácí azyl v Brně. Klub se chystá vypravit na Jágra speciální vlak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestkrát v minulosti slavili vsetínští fanoušci na Lapači mistrovský titul a v úterním večeru znovu znělo stadionem skandování „Mistři, mistři!“. Jejich hokejisté zdolali v pátém finálovém utkání prvoligového play off odvěkého rivala ze Zlína 2:0 a celou sérii vyhráli 4:1 na zápasy. V baráži o extraligu tak Valaši vyzvou Jágrovo Kladno.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Vsetína se radují z výhry v první lize..

Článek

„Máme obrovskou radost. Kluky jsem hned v kabině upozornil, že je třeba pracovat naplno dál, avšak večer po vítězném duelu bude asi veselý,“ říkal s úsměvem vsetínský kouč Jiří Weintritt.

Prozradil, že svoje svěřence před pátým finálovým duelem upozorňoval, že Zlíňané nepřijedou zápas jen odehrát. „Potvrdilo se to. Podali nejlepší výkon v sérii. Soupeř měl hlavně zpočátku velmi dobrý pohyb, ale nám se dařilo jeho střely blokovat. A důležité bylo, že jsme ještě na dobrém ledě vstřelili v přesilovce vedoucí gól. Pak se jeho kvalita rapidně zhoršovala,“ poukázal na obrovské vedro ve vsetínské hale.

Jeho mužstvo poté přečkalo v závěru druhé třetiny bez úhony enormní tlak Beranů a třináct minut před koncem pak přidalo po přesné kombinaci druhou pojišťovací trefu. „Opět se ukázalo, jak moc se můžeme spolehnout na elitní Klhůfkovu lajnu,“ těšilo Weintritta. „Druhá branka byla mimořádně důležitá. Závěr jsme si už pohlídali,“ liboval si.

Vsetínští oplatili Beranům loňskou finálovou porážku. „Já jsem na kluky ale apeloval, že nesmějí být přemotivovaní. Připravovali jsme se na Zlín jako na každého jiného soupeře s tím, že musíme přejít přes kohokoliv. Navíc si myslím, že jsme těžší sérii odehráli v semifinále s Jihlavou. To bylo předčasné finále,“ mínil.

Je rád, že Vsetínští mají teď do začátku baráže týden volna. „Nechtěli jsme nic urazit, takže jsme si zakázali o baráži mluvit. Teprve teď rozhodneme, jak ho strávíme,“ tvrdil Weintritt.

Domácí barážové zápasy s Kladnem nebudou moct Vsetínští odehrát ve své domovské aréně, protože nesplňuje podmínky pro extraligu. „Já chtěl hrát v Porubě, avšak tam to z nějakého důvodu prý taky nejde. Takže poslední informace je, že Rytíře přivítáme v hale Komety Brno,“ prozradil Weintritt.

Neskrývá, že to pro Valachy bude komplikace. „To viděl každý, kdo byl v úterním večeru na Lapači. Byla tu úžasná atmosféra. Naším úkolem je ale nachystat se tak, abychom nebyli v sérii s Kladnem srandovní a byli mu důstojným soupeřem,“ plánoval okamžitě.

Weintritt věří, že i do Brna dorazí hodně vsetínských fanoušků. „Má být vypravený speciální vlak. To je ovšem na vedení. Já jsem přesvědčený, že i do Karlových Varů by za námi přijely tisíce příznivců,“ usmál se.

Uvítal by, kdyby proti Vsetínu nastoupil za Kladno legendární Jaromír Jágr. „Byl bych rád já i hráči. Pro mnohé z nich by to byla jediná příležitost v kariéře nastoupit proti tak skvělému hokejistovi. Byl by to pro nás svátek. Avšak samozřejmě netuším, jak to má Jarda v plánu,“ přemítal Weintritt.

Reklama

Související témata: