Hlavní obsah

Vsetínskému brankáři Vošvrdovi vyhrožují na sociálních sítích vyvražděním rodiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Velká hokejová řevnivost mezi Vsetínem a Zlínem se logicky promítá do silných emocí během finále prvoligového play off, ale některé skutečnosti jsou již za hranou. Vsetínskému brankáři Tomáši Vošvrdovi vyhrožují na sociálních sítích vyvražděním rodiny, což naplňuje skutkovou podstatu trestného činu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Do ruční výměny názorů se při souboji se Zlínem zapojil i vsetínský gólman Tomáš Vošvrda.

Článek

Ještě v čase prvního zápasu dostal Vošvrda na svůj Instagram v soukromé zprávě vzkaz, že až přijede do Zlína, bude zbit a následuje výhružka vyvraždění rodiny doprovázená vulgárními výroky. „Podepsal sis ortel smrti," píše brankáři uživatel pod jménem Tomáš Boudný, což ale může být falešný účet.

Gólman následně vyslovil otázku, jestli se má začít bát, když zveřejnil komunikaci ve svém tweetu, kde v reakcích mj. napsal, že celou záležitost za něj už řeší s policií klub. Každopádně výhružky podobného stylu jsou opravdu hodně za hranou a nesnesou žádné ospravedlnění.

„Brutálně hluční fanoušci obou mužstev pomáhají skvělé atmosféře. Je to boj muže proti muži a spousta bolesti na obou stranách, ale všechno se má odehrávat čistě ve sportovním duchu na ledě," uvedl vsetínský trenér Jiří Weintritt.

Nevoli zlínských fanoušků, kteří měli výrazné zastoupeni mezi více než pěti tisíci diváky v beznadějně vyprodaném hledišti stadionu Na Lapač, vůči sobě vyvolal Tomáš Vošvrda tím, jak se obsadil do role mstitele, když zlínský Pavel Sedláček ve třetí třetiny fauloval Jiřího Říhu, pouze jmenovce svého trenéra.

Gólmana domácích to vytočilo natolik, že ještě při signalizovaném vyloučení vyjel z brankoviště, aby si na kruzích s útočníkem soupeře zblízka promluvil. Dokonce mu lapačkou sevřel hlavu. Sedláček dostal za vražení na hrazení trest ve hře a šel předčasně do kabin. Trestu pro vsetínského brankáře se hosté dožadovali marně.

Říha se z ledu zvedal jen velmi těžko, za pomoci zdravotníků pak zamířil do kabiny. Ruchové mikrofony zachytily komunikaci, podle které měl přijít o zuby. Další incident se odehrál v posledních vteřinách, kdy se pustil J. Říha, jenž se po ošetření vrátil do zápasu, z ledu do potyčky se zlínskou střídačkou a dostal dvě minuty za hrubost.

Zlín přesilovku v prodloužení nevyužil, když ale podobnou příležitost dostali domácí, tak uspěli. Paradoxně rozhodl gól z hole Pavla Klhůfka, zlínského odchovance ve vsetínském dresu. „Chytil v play off výbornou formu. Možná mu pomáhá, že byl část sezony vysypanej a tím, jak nemohl hrát, ušetřil nějaké síly do vrcholné fáze sezony," uvedl na adresu autora dvou branek vítězů vsetínský kouč.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Emoce ve Vsetíně plály, Jiří Říha se pral se zlínskou střídačkou.

Po sobotním utkání ve Vsetíně pak ještě na autobus zlínských fanoušků létaly kameny. „Chápu, že to je derby, ale vše musí mít hranice. Tímto bych chtěl vyzvat zlínské fanoušky, aby zanechali provokací a vrátili se k povzbuzování našeho klubu. A zároveň důrazně vyzývám, aby nedošlo ke snaze pomstít se vsetínským fanouškům za nepříjemný incident," uvedl zlínský generální manažer Robert Hamrla.

Výzva ke klidu přichází i od rivala. „Finále se Zlínem doprovází silné emoce z obou stran, ty ale nesmí překročit únosnou míru. Svátek hokeje pro celé Valašsko se musí rozhodnout na ledě. Mrzí nás, že se do sportovní rivality připletly věci, které s hokejem nemají nic společného. Co se týče výhrůžkám Tomáši Vošvrdovi na sociální síti, klub postupuje v součinnosti s Policií ČR," sdělil výkonný manažer vsetínského klubu Filip Bazala.

Rozumní fanoušci z obou táborů vyhrožování brankáři odsuzují. „Jsem Zlíňák, ale tohle je na mě moc. Za naše některé fans se doslova stydím. Hlavně, ať to dobře dopadne a pachatele najdou. Tohle se stávat nesmí. A je dobře, že už to za vás řeší klub s policíí," uvedl na Twitteru jeden z uživatelů.

Reklama