Hlavní obsah

Pardubičáka Voženílka čeká speciální série. Narodil jsem se tam, moc se těším, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Pardubicích se narodil a jako malý kluk měl velké přání za Dynamo jednou hrát extraligu. Sen se Danielu Voženílkovi splnil, výrazněji na sebe ale upozornil až po přestupu do Českých Budějovic. Z nich si ho v minulé sezóně vypůjčila Sparta, po sezoně 2021/2022 pak zamířil do týmu úřadujících šampiónů z Třince. V dresu s drakem na hrudi nyní pomohl ve čtvrtfinále vyřadit z play off Spartu a o to samé se chce pokusit i proti mateřskému klubu. První zápas semifinále se hraje v neděli na východě Čech.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Třinečtí hokejisté (zleva) Marian Adámek, Milan Doudera, Daniel Voženílek a Andrej Nestrašil slaví gól v síti Litvínova.

Článek

„V Pardubicích jsem se narodil, v klubu jsem hokejově vyrůstal a úspěchy, co měli, jsem s nimi prožíval. I když už jsem teď nějakou dobu pryč, bude to pro mě pochopitelně speciální série a moc se na ni těším," svěřoval se důrazný útočník Třince.

V šesti sezonách odehrál za Pardubice v extralize jen 79 utkání (2+3), hodně putoval po hostováních v první lize. „Proč to tak bylo je asi na dlouhé povídání. Hodně lidí říká, že jsem potřeboval dozrát, ale já si myslím, že jsem byl ve špatný čas na špatném místě. Nebyly to jednoduché časy pro klub ani pro mě," připomněl.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Daniel Voženílek z Třince a Ralfs Freibergs z Litvínova.

„Otočilo se tam během pár sezon šest sedm trenérů a stalo se mi, že jsem si vybojoval místo v áčku, ale týmu se nedařilo, změnil se trenér a poslal mě dolů. O to více si cením, kde teď jsem, a každý den pracuji, abych se udržel," přemítal Voženílek, jenž ze současného týmu zná především kapitána Patrika Poulíčka. „Je trochu starší, ale v mládeži jsme se potkali. Je to poctivý kluk, který musel hodně pracovat, aby tam tu pozici dostal. Myslím, že si to zaslouží a jsem rád i za něj," zmínil Voženílek.

V nadcházejících dnech bude mít dostatek příležitostí Pardubickým dokázat, že byla chyba ho pouštět. „Nechci se upínat k tomu, kdo proti nám bude stát. Bylo to, jak to bylo a já jsem rád, jak je to teď. Nejen mojí hlavní motivací je vyhrát semifinále. Šel jsem do Třince, protože je to kvalitní a úspěšný tým, který třikrát po sobě vyhrál titul a má velké zkušenosti z play off. Chtěl bych být nápomocen tomu, aby to pokračovalo," vykládal 27letý útočník.

Po jednom ze zápasů v Hradci Králové Voženílek s úsměvem poznamenal, že pro tamní příznivce je stále pardubický debil. Jak to bude přímo v Pardubicích? „Moje paní je z Hradce Králové, narodil se nám tam syn. Je to takové zvláštní. Těžko říct, jak na mě budou reagovat. Možná někdo zařve, ale co se dá dělat," pousmál se Voženílek.

Pardubice vyhrály základní část, v sérii jsou tak favorité. Třinec má ale za sebou skalp třetí Sparty. „Fakt, že jsme přešli přes silného soupeře, nám určitě pomůže. Ale my jsme byli sebevědomí před Litvínovem, před Spartou a jsme i nyní. Tenhle tým ví, jak se play off hraje. Potkávají se dva kvalitní týmy a postoupí ten lepší," poukázal Voženílek.

Reklama

Související témata: