Hlavní obsah

Zbořil přičítá Holcovo gesto emocím. Jinak by to neudělal, snad není taková ostuda, míní zlínský bek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V poslední minutě snížil na 2:5, ale náladu mu to příliš nevylepšilo. Obránce zlínských hokejistů Mikuláš Zbořil po prohře v pátém utkání finále prvoligového play off ve Vsetíně hodně litoval, že jeho tým nevyužil první možnost na ukončení série. Věří, že druhý mečbol už Berani ve své aréně na Velikonoční pondělí promění a zajistí si účast v baráži o nejvyšší soutěž proti Kladnu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Zlína Daniel Huf.

Článek

Proč vám sobotní zápas ve Vsetíně nevyšel?

Nevstoupili jsme do něj dobře, ale v přesilovce se nám povedlo vyrovnat na 1:1. Přestože jsme si v pauze v kabině říkali, že druhou třetinu musíme začít mnohem líp než první, inkasovali jsme v ní ještě rychleji. Pak se hrálo nahoru dolů, a i my jsme měli šance. Jenže jsme je zahodili a soupeři to v poslední části napadalo.

Vsetínští byli tentokrát produktivnější, že?

Když jsme prohrávali o gól, snažili jsme se tlačit dopředu. Jenže jsme se při tom dopustili i nějakých chyb, které domácí využili. Drželo se jich štěstí, tentokrát jim tam spadlo skoro všechno.

Zdálo se ale, že měli větší touhu po vítězství než vy...

Zezačátku to tak možná bylo. My jsme si asi tak trochu po třech výhrách ve finálové sérii v řadě mysleli, že se porazí sami. Spadl z nich ale zřejmě tlak a vyšlo jim v sobotu úplně všechno.

Co říkáte na vítězné gesto vsetínského útočníka Holce u vaší střídačky po vstřeleném gólu?

Něco jsem zaregistroval. Ten hráč je mně ale úplně jedno. Chápu, že jde o vyhrocenou sérii blízkých rivalů, a tak planou v play off emoce. Jinak by to možná neudělal, snad není taková ostuda. Nás to nijak nerozhodilo.

Takže po něm v dalším duelu nepůjdete?

My si počínáme důrazně vůči všem soupeřovým hráčům.

Je pro vaše mužstvo nezdar na vsetínském kluzišti velkou komplikací?

Přicházíme kvůli tomu o dva dny odpočinku před baráží. Věřím ale, že v pondělí už finále ukončíme. Doma jsme ještě v play off ani jednou neprohráli. Poženou nás zase naši skvělí fanoušci, a tak jsem přesvědčený, že vítěznou šňůru na našem stadionu prodloužíme.

Může vám pomoct, že jste navzdory porážce skórovali v sobotu ve Vsetíně jako poslední?

To netuším. Možná to bude mít jejich brankář trochu v hlavě. To už ale neřeším, stoprocentně se soustředíme na další utkání.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.