Hlavní obsah

Změny ve Zlíně. Beranům bude šéfovat bývalý brankář Hamrla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K zásadním změnám dojde na přelomu roku v prvoligovém hokejovém klubu Berani Zlín. Iniciovalo je město a souhlasí s nimi i další spolumajitelé. Budou se týkat personálního obsazení a provozování zimních stadionů. Novým a jediným jednatelem zlínského hokejového klubu se nově stane Robert Hamrla. V současnosti pětačtyřicetiletý bývalý brankář chytal v minulosti v extralize za Zlín, Karlovy Vary či Plzeň.

Foto: beranizlin.cz

Na zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně se hraje momentálně jen první liga.

Článek

„Navrhovali jsme změny už po minulé sezoně, v níž tým sestoupil z extraligy. Ani současné sportovní výsledky v první lize bohužel neodpovídají ambicím mužstva a kvalitě kádru. Navíc rozpočet na stávající sezonu byl nastaven velmi rizikově. Aktuálně není pokryta takřka polovina příjmové stránky. Po dlouhých jednáních spolumajitelů tudíž vznikla dohoda, že společně učiníme kroky, aby společnost byla schopná i nadále plnit veškeré svoje závazky," uvedl zlínský primátor Jiří Korec v tiskovém prohlášení města, které je většinovým vlastníkem hokejového klubu.

Město Zlín plánuje objednat na kalendářní rok 2023 u prvoligového mužstva Beranů reklamu přibližně v hodnotě osmi milionů korun. Další až čtyři miliony může tým získat za úspěchy v jednotlivých kolech play off.

Foto: Profimedia.cz

Robert Hamrla na archivním snímku z roku 2013. Bývalý gólman se po ukončení hráčské kariéry se vrhl na komunální politiku.

„Peníze klub dostane za podmínky realizace avizovaných změn včetně jmenování nejbližších spolupracovníků Roberta Hamrly jak u prvního celku, tak i u mládeže. Značnou pozornost bude nutné zaměřit také na nejstarší mládežnické kategorie, kde je cílem udržení nejvyšších soutěží i statusu akademií," zdůraznil Korec.

Podle něj se také od Nového roku přesune správa zimního stadionu Luďka Čajky i přilehlé PSG arény pod městskou společnost Steza. Důvodem je ekonomická optimalizace provozu, aby nedošlo k uzavření žádného ze stadionů kvůli navýšení cen energií.

Hokejisté Zlína se po jarním sestupu do první ligy netajili myšlenkami na rychlý návrat mezi elitu. Po 25. kole druhé nejvyšší soutěže však figurují v tabulce s 35 body až na deváté příčce.

Reklama

Související témata: