Hlavní obsah

Český hokej zavírá Síň slávy v její kamenné podobě, hledá pro ni nové místo

Kamenná Síň slávy českého hokeje, která byla součástí nákupního centra Galerie Harfa v bezprostřední blízkosti pražské O2 areny, se dnes po osmi letech uzavře. Hlavním důvodem je ekonomická nevýhodnost projektu v jeho aktuální podobě. V současnosti už se ale jedná o novém umístění, opětovně otevřena má být kamenná Síň slávy nejpozději v březnu příštího roku. Svaz o tom informoval v tiskové zprávě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté české reprezentace. Ilustrační foto.

Článek

Hokejová výstava ve vysočanském nákupním centru byla otevřena krátce před začátkem mistrovství světa v Praze a Ostravě v roce 2015. K jejímu obnovení na nové adrese má dojít s dostatečným předstihem před dalším šampionátem, který Česko v příští sezoně uspořádá. Vedle ní má vzniknout i virtuální část Síně slávy, která bude schopna pojmout více unikátních hokejových artefaktů, protože nebude omezena prostorem.

"Cílem nové Síně slávy českého hokeje je pokračovat v důstojném reprezentování historie českého hokeje, zároveň ale bez enormního zatěžování rozpočtu Českého svazu ledního hokeje (ČSLH). Tento krok zároveň výrazným způsobem pomůže k naplnění cíle svazu sestavovat vyrovnaný rozpočet, tak jak mu to předepisují stanovy ČSLH," vysvětlil svaz uzavření kamenné Síně slávy v její dosavadní podobě.

"Současná Síň slávy českého hokeje byla prvním takovým projektem, který Český hokej měl, a proto byla zdigitalizována ve 3D a bude uchována. Zároveň ji budeme moci nabídnout fanouškům online k nahlédnutí," nastínil člen výkonného výboru a zároveň předseda návrhové komise Síně slávy Bedřich Ščerban.

Virtuální Síň slávy českého hokeje vzniká v návaznosti na novou digitální strategii Českého hokeje. "Virtuální síň slávy vnímám jako velmi důležitý krok z mnoha důvodů. Přenesením historického odkazu pomocí digitální podoby artefaktů jsme schopni přiblížit mimořádné historické momenty i mladé generaci hokejových fanoušků. V budoucnu by navíc mělo dojít i k propojení s připravovanou aplikací Českého hokeje a s naší novou webovou stránkou," uvedl prezident svazu Alois Hadamczik.

Reklama

Související témata: