Hlavní obsah

Český tým jde na MS s nezkušenými gólmany. Vybrali trenéři správně?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karel Vejmelka, Marek Langhamer, Lukáš Dostál. To je brankářská trojice pro nadcházející hokejové mistrovství světa. Asi nejzajímavější skutečností je, že ani jeden z gólmanů dosud nenastoupil do utkání světového šampionátu. „Jsme ve velmi nezvyklé situaci. Počítal jsem, že trojice dohromady odchytala osm mezistátních zápasů, to je vlastně téměř nic. Nikdo z nich nebyl na mistrovství světa dospělých ani v pozici trojky,“ upozorňuje redaktor Martin Kézr v pořadu Příklep na Sport.cz.

Český tým vsadí pro šampionát na nezkušené brankářské trio. Je to správně? Diskuse v pořadu Příklep.Video: Sport.cz

 
Článek

Další zajímavostí jistě je, že celé aktuální reprezentační brankářské trio jste ještě před pěti lety mohli potkat v kabině Komety Brno. Teď už je ale všechno jinak.

Vejmelka působí v Arizoně, Langhamer je oporou finského Ilvesu působícího v Tampere, které je zároveň dějištěm MS, a Lukáš Dostál se postupně prosazuje do kádru Anaheimu, tedy stejně jako Vejmelka chytá v zámořské NHL.

Případ Chlapík probíráme v pořadu Příklep.Video: Sport.cz

„Máme gólmany ve formě. Aspoň turnaj ve Stockholmu ukázal, že jak Marek Langhamer, tak Karel Vejmelka formu mají. Vejmelka to potvrzoval celou sezonu, chytal za jeden z nejhorších týmů NHL,“ chválí expert.

Překvapení v nominaci české reprezentace na mistrovství světa.Video: Sport.cz

Kézr zároveň nepodceňuje ani Lukáše Dostála. „Zdaleka nemusí být tím třetím,“ říká zkušený novinář. „Myslím, že to je vhodný gólman pro mistrovství světa, je to perspektivní brankář,“ pokračuje a dodává: „Mně se gólmanská volba líbí. Mám pocit, že jedou ti, kteří v tuhle chvíli chytají nejlíp.“

PŘÍKLEP: Konečně neslyším hokej moderní, ale vítězný, chválí Hadamczik.Video: Sport.cz

Více ve videu z pořadu Příklep, kde s moderátorem Honzou Homolkou z O2 TV Sport a redaktorem Sport.cz a Práva Martinem Kézrem diskutuje bývalý reprezentační kouč Alois Hadamczik.

PŘÍKLEP EXTRA na Sport.cz
Před a po zápasech českého týmu a také o přestávkách mezi třetinami bude vysílat v přímém přenosu hokejové studio redakce Sport.cz. Nenechte si ujít sestřihy, aktuality přímo z Finska, názory známých expertů a další zajímavosti na našem webu.

Reklama

Související témata: