Hlavní obsah

ČT: Naším partnerem je hokejový svaz, ne Sazka

PRAHA

Spor, který se začátkem týdne rozhořel mezi Českou televizí a dceřinou společností Sazky, firmou Bestsport, o další platbu za přenosy z mistrovství světa v ledním hokeji, pokračuje. ČT nepřímo hrozí, že přenosy nebude moci vysílat, když po ní Sazka (Bestsport) údajně požaduje až sto miliónů korun za pronájem míst pro televizní techniku v pražské Sazka Aréně.

Foto: ČTK/Otto Ballon Mierny

Česká televize má platit pronájem míst a techniky v Sazka Aréně. (ilustrační foto)

Článek

"Česká televize zaplatila za vysílací práva. Smluvním partnerem ČT, pokud jde o přenosy z hokejového šampionátu, je hokejový svaz, nikoli společnost Sazka. Ta je dodavatelem svazu. My si od Sazky nepotřebujeme nic kupovat. Musíme se ale dohodnout," reagoval mluvčí ČT Martin Švehla na čtvrteční tiskové konferenci veřejnoprávní televize na dotaz, jak se spor vyvíjí a zda proběhla další jednání.

"Sto miliónů korun je fabulace, která zřejmě vznikla z toho, že společnost Sazka tuto částku České televizi nyní podle smlouvy platí za to, že ČT vysílá její pořady (Losování Sportky, Šance, Šťastných deset a Šance milión - pozn. red.). Někoho tudíž napadlo, že by ČT mohla stejnou částku platit jako reciproční," dodal Švehla. Podle jeho slov jednání pokračují.

Sazka: Pronájem nutností

Informace o pronájmu místa a techniky pro ČT označil za pouhé spekulace ředitel propagace Sazky Josef Prouza ve čtvrtečním rozhovoru pro Rádio Impuls. "Pronájem určitě bude, ale částka uváděná v médiích je zcela mylná. Navíc na toto téma nikdy neproběhlo žádné oficiální jednání," řekl Prouza.

Podle Prouzy je třeba si uvědomit, co bude Sazka Aréna nabízet. V hale budou nataženy stovky metrů kabelů, kdy bude možné kamery zapojit rovnou do zdířek ve zdi. Signál půjde do plně vybaveného studia, kde se bude dále upravovat a poté ho bude možné posílat dál. "Nebude to tedy pronájem několika místností, ale celého systému," vysvětlil Prouza.

Šéf propagace Sazky uvedl, že nechápe, proč se hovoří o tom, že ČT nebude mít na pronájem peníze, když ještě nebyla zveřejněna žádná částka. "Přijde mi, že je v této věci vytvářen umělý mediální tlak, který má ovlivnit budoucí jednání, což považujeme za nepřijatelné," pokračoval Prouza s tím, že předpokládá, že u jednacího stolu k dohodě nakonec dojde.

"Musím ale zopakovat, že hala se buduje v plné režii Sazky a bez pronájmu, nejen televizní techniky, by si na sebe prostě nevydělala," uzavřel Prouza.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  Slovensko - Česko dnes 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko