Hlavní obsah

Euro Hockey Tour bez Ruska? Minimálně do roku 2027

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechny čtyři hokejové federace, které se momentálně účastní Euro Hockey Tour, tedy česká, švýcarská, švédská a finská, se dohodly na tom, že EHT bude pokračovat ve stejném formátu minimálně do konce sezony 2026/27. Tedy bez Ruska, které do EHT zasáhlo naposledy v prosinci 2021.

Foto: Emmi Korhonen, ČTK/AP

Český útočník Lukáš Sedlák (vlevo) a Fin Henrik Borgström během utkání turnaje Karjala

Článek

Tampere (od našeho zpravodaje) - Zástupci zmíněných čtyř federací zpečetili pokračování Švýcarska v mužské Euro Hockey Tour během schůzky ve finském Tampere, kde aktuálně probíhá Turnaj Karjala. Smlouva se vztahuje na tři sezony a platí až do jara 2027.

„Švýcarsko zaujalo své místo na Euro Hockey Tour na kluzištích i mimo ně a jsme více než rádi, že můžeme pokračovat v EHT právě se Švýcarskem, Švédskem a Českem,“ říká Sami Kauhanen, generální ředitel Finského hokejového svazu, organizátora tradičního turnaje Karjala.

Pořadí turnajů v rámci reprezentační sezony zůstává stejné. Finsko bude i nadále hostit turnaj EHT v listopadu. Prosincový turnaj pořádá Švýcarsko, únorový turnaj se hraje ve Švédsku a turnaj před mistrovstvím světa hostí Česko. Pouze v olympijské sezoně 2025/26 se švédský turnaj bude hrát na jaře mezi Českými hokejovými hrami a světovým šampionátem.

Reklama