Hlavní obsah

Chlapík se v krizi Ambri-Piotta bodově odmlčel: Bohužel doplácím na splašené ruce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Švýcarska přišel s vizitkou krále extraligových střelců a ze začátku sezony ji reprezentační útočník Filip Chlapík naplňoval. Jakmile se mu přestalo dařit v koncovce, dolehla krize i na klub Ambri-Piotta, jenž prohrál osmkrát za sebou a v ligové tabulce klesl až na 11. místo.

Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Andreas Haas / imago images

Filip Chlapík (vlevo) v dresu Ambri-Piotta se spoluhráčem Dominicem Zwergerem.

Článek

Co se děje s vámi i s mužstvem?

Je to docela paradox. Když jsem se na startu soutěže herně moc dobře necítil a přivykal netradičnímu systému, v němž jako křídlo jen napadám nebo nahazuju puky, tak jsem kanadské body sbíral. Teď se můj projev zlepšil, bohužel bodově je to bída a hlavně na celém týmu leží deka.

V produktivitě máte bilanci 6+5, ale poslední dva týdny jste zapsal jen gól a asistenci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Chlapík ještě v dresu Sparty Praha a Jiří Novotný z Českých Budějovic během utkání semifinále play off Tipsport extraligy, HC Sparta Praha - Motor České Budějovice, hrané 4. dubna 2022 v Praze.

No právě. Mám nejvíc střel ze všech hokejistů v lize a do šancí se dostávám každý zápas, bohužel, doplácím na splašené ruce. Jako ofenzivní hráč chci dávat góly a svazuje mě, že se to nedaří. Vlastní zbrklostí zahodím i střely do prázdné branky.

Je pro vás v týmu velkou pomocí český spoluhráč Michael Špaček?

Jsme dobří kamarádi už od třinácti let a je skvělé, že jsme se mohli potkat v jednom klubu. Pár zápasů jsme spolu i hráli v útoku, pak nás ale trenér rozdělil. Českou kolonii ale netvoříme, i když manželka si rozumí se Špáčovou přítelkyní a tráví spolu hodně času.

Trénink hokejové reprezentace v Českých BudějovicíchVideo: Sport.cz

Jak se vám s rodinou ve Švýcarsku žije?

Je to všechno v pohodě. Ambri je vesnička s pár baráky v kopcích, takže žijeme v Bellinzoně, odkud to mám 40 minut na zimák. S rodinou se nám v té oblasti moc líbí, i když se tam mluví vesměs italsky. Už jsem ale našli i restauraci, kde se dá s číšníkem domluvit anglicky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista sezony 2021/2022 Filip Chlapík během vyhlášení ankety.

Minulou sezonu jste přišel o nominaci na obě vrcholné akce, teď si chcete v reprezentaci spravit chuť?

Nemám bronz z MS, to pro mě bylo obrovské zklamání, ale víc mě štvala neúčast na olympiádě, protože v únoru se mi opravdu dařilo. V květnu po extraligovém play off to bylo z mojí strany úplně ono. Odjel jsem mistrovství s manželkou na dovolenou do Rakouska, vypnul mobil, vyčistil hlavu a jede se dál.

Reklama