Hlavní obsah

Dělali jsme zbytečné chyby a Švédové je potrestali, ví Kundrátek

Göteborg

Série čtyř výher českých hokejistů ve vzájemných zápasech se Švédskem skončila v úvodu Švédských her v Göteborgu, kde domácí tým o svém vítězství 5:2 rozhodl už v prvním dějství. Úvodní třetinu vyhrál 3:0 a pak už si vývoj zápasu pohlídal. Podle obránce Tomáše Kundrátka Seveřané dobrou obranou českému týmu nedovolili, aby výrazněji ohrožoval brankáře Viktora Fastha.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Tomáš Kundrátek - ilustrační foto.

Článek

První třetina Čechům vůbec nevyšla. "Dělali jsme zbytečné chyby, nedostávali jsme to ven a oni to potrestali. To by se bohužel nemělo stávat. Všichni jsme sice dřeli, ale oni bohužel naše chyby potrestali," řekl novinářům Kundrátek.

Svěřenci trenéra Josefa Jandače porazili Švédy v listopadu na turnaji Karjala v Plzni 6:3 a v prosinci na Channel One Cupu v Moskvě vyhráli 4:1. Ve čtvrtek se musel český tým v první pauze otřepat z nepříznivého vývoje.

"Určitě to tým srazí trošku dolů. Měli jsme skvělý začátek, bohužel jsme z toho nic nevytěžili a rychle nám to tam napadalo, což samozřejmě mužstvo zaskočí. Ale myslím, že jsme do druhé a třetí třetiny nastoupili daleko líp. Bohužel jsme se nedostali z rohů k zakončení," uvedl zadák Slovanu Bratislava, který oblékl dres českého týmu poprvé od zářijového Světového poháru v Torontu.

Kapitán Jan Kovář sice dvakrát snížil na rozdíl dvou branek, ale Švédové měli zápas ve své moci. "Vedli 3:0, stáhli to trošku, nenapadali dvěma hráči a měli jsme trošku problémy se dostat přes střední pásmo. Oni blokovali střely, my jsme nedostávali puky na bránu a tím jsme si nemohli vytvořit šance," komentoval Kundrátek zmar českého výběru.

Reklama