Hlavní obsah

Finové mají v nominaci na Karjalu šestnáct krajánků

HELSINKY

Šestnáct krajánků pozval do třiadvacetičlenné nominace na domácí turnaj Karjala v Helsinkách trenér finské hokejové reprezentace Jukka Jalonen. V kádru má třináct účastníků letošního mistrovství světa ve Finsku a z nich kvarteto Lasse Kukkonen z Omsku, Janne Niskala z Magnitogorsku, Jarkko Immonen a Niko Kapanen z Kazaně hrálo i na olympijských hrách ve Vancouveru.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Finská radost po první trefě Samiho Sala.

Článek

Z kádru pro nadcházející první turnaj série Euro Hockey Tour v sezoně má bronz z letošní olympiády v Kanadě i sedmatřicetiletý zkušený útočník Ville Peltonen z IFK Helsinky. Další reprezentační sezonu načíná brzy osmatřicetiletý zadák Petteri Nummelin ze švýcarského Lugana, který je rekordmanem s 15 účastmi na mistrovství světa.

V kádru nejsou dvě velké finské naděje - osmnáctiletý útočník Mikael Granlund z IFK Helsinky a o rok starší Sami Vatanen z Jyväskylä, kteří se budou připravovat s reprezentační dvacítkou na mistrovství světa v Buffalu. Novou šanci v národním týmu nedostal kontroverzní pětatřicetiletý obránce Jere Karalahti, který září v dresu Blues Espoo.

Finové vstoupí do turnaje ve čtvrtek 11. listopadu v Hartwall Areně proti Rusku. O dva dny později je čeká duel s Českou republikou a v neděli pak severské derby se Švédskem.

Nominace Finska na turnaj Karjala v Helsinkách (11.-14. listopadu)
Brankáři: Petri Vehanen (Kazaň/KHL), Karri Rämö (Omsk/KHL).
Obránci: Lasse Kukkonen, Janne Niskala (oba Magnitogorsk/KHL), Juuso Hietanen, Pasi Puistola (oba HV 71/Švéd.), Ossi Väänänen (Jokerit Helsinky), Jyrki Välivaara (Jyväskylä), Petteri Nummelin (Lugano/Švýc.), Topi Jaakola (Lulea/Švéd.).
Útočníci: Ville Peltonen, Lennart Petrell (oba IFK Helsinky), Jani Tuppurainen, Antti Pihlström (oba Jyväskylä), Petri Kontiola, Juhamatti Aaltonen (oba Magnitogorsk/KHL), Jarkko Immonen, Niko Kapanen (oba Kazaň/KHL), Perttu Lindgren (Lukko Rauma), Mikko Lehtonen (Skelleftea/Švéd.), Jori Lehterä (Jaroslavl/KHL), Teemu Laine (HV 71/Švéd.), Leo Komarov (Dynamo Moskva/KHL).

Reklama

Související témata: