Hlavní obsah

Finům bude v brance čelit Hrubec, kapitánské céčko zůstává Kovářovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Branku národního týmu při čtvrtečním utkání Channel 1 Cupu s hokejisty Finska bude na ledě pražské O2 areny hájit Šimon Hrubec. Kapitánské céčko dostal pro celý turnaj na dres útočník Jan Kovář, jenž měl stejnou roli už při letošním mistrovství světa v Rize.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Šimon Hrubec během tréninku reprezentace

Článek

Sestavu odtajnil po poledním rozbruslení mužstva asistent trenéra Jaroslav Špaček. „Budeme točit sedm obránců a čtyři útoky," prozradil. Jako třináctý útočník se objeví na střídačce Lukáš Jašek. Pouze v civilu zůstanou v hledišti obránce Filip Pyrochta a útočníci Michal Kovařčík a Michael Špaček.

„Máme daleko zkušenější tým než na Karjale, snad se to projeví i ve hře. Na minulém turnaji jsme měli problém s oslabením i s tím proměnit šance, to bychom chtěli zlepšit," naznačil Špaček, jenž prozradil, že obě přesilovkové formace jsou tvořeny čtyřmi útočníky a jedním obráncem.

„Máme za to, že pak hrozí nebezpečí pro branku soupeře z obou stran. Jsme taky rádi, že se nám povedlo dostat zpátky Milana Gulaše," připomněl zapeklitý covidový příběh českého útočníka, jenž byl původně pozitivně otestován, ale všechny další vzorky mu už vyšly negativně.

Bezprostředně po večerním zápase reprezentanti odlétají do Moskvy. „Budeme mít přímo v hale večeři, mezitím kustodi musí rychle sbalit věci a přesuneme se na letiště, kde pak společně s Finy nasedneme do jednoho speciálu, který obě mužstva dopraví do Ruska," doplnil Špaček. K víkendovým zápasům s domácím Ruskem a Švédskem už neodcestuje centr David Krejčí, doma zůstane i třetí gólman Marek Mazanec.

Sestava Česka na zápas s Finskem
Hrubec – Šulák, J. Jeřábek, Zámorský, Ščotka, Klok, Krejčík, D. Musil – Gulaš J. Kovář, Frolík – Řepík, D, Krejčí, Sobotka – Hyka, L. Sedlák, Nestrašil – Blümel, A. Musil, Flek – Jašek.

Reklama

Související témata: