Hlavní obsah

Hokejisté Švýcarska mají v nominaci na Karjalu i rekordmana Ambühla

Devětatřicetiletý útočník Andres Ambühl z Davosu nechybí v nominaci hokejistů Švýcarska na turnaj Karjala v Turku. Vedle rekordmana světových šampionátů se 17 účastmi a 123 odehranými zápasy je v pětadvacetičlenném výběru trenéra Patricka Fischera dalších devět vicemistrů světa z roku 2018.

Foto: Petr Horník, Právo

Lukáš Klimek (vpravo) přihrává před bránícím Švýcarem Andresem Ambühlem.

Článek

Ambühl má stříbro i z roku 2013 a v úspěšném kádru o pět let později spolu s ním byli i brankář Leonardo Genoni s útočníkem Grégorym Hofmannem z Zugu, další útočníci Enzo Corvi z Davosu, Damien Riat z Lausanne, Noah Rod ze Ženevy, Gaëtan Haas z Bielu a Sven Andrighetto s bekem Deanem Kukanem z Curychu a další obránce Mirco Müller z Lugana.

Kouč Fischer vybral zkušený tým, z kterého se budou ucházet o šanci na start na první velké mezinárodní akci jen obránce Roger Karrer ze Ženevy a útočníci Nando Eggenberger s Tylerem Moyem z Rapperswilu-Jona, Ken Jäger z Lausanne a Inti Pestoni z Ambri-Piotty. Ostatní už na mistrovstvích světa či olympijských hrách startovali. Sedm hráčů má zkušenosti z NHL. Andrighetto, Müller, Kukan, Hofmann a další útočníci Calvin Thürkauf, Christoph Bertschy a Gaëtan Haas.

Švýcaři, kteří na nadcházející dvě sezony nahradili v Euro Hockey Tour kvůli válečné agresi na Ukrajině vyloučené Rusko, vstoupí do turnaje ve čtvrtek 10. listopadu zápasem proti domácímu Finsku. V sobotu je čeká souboj se Švédskem a v neděli s českou reprezentací (11:30 SEČ).

Nominace hokejistů Švýcarska na turnaj Karjala v Turku (10.-13. listopadu):
Brankáři:
Sandro Aeschlimann (Davos)
Leonardo Genoni (Zug)
obránci:
Patrick Geering
Dean Kukan
Christian Marti (všichni Curych)
Santeri Alatalo
Mirco Müller (oba Lugano)
Dominik Egli (Davos)
Tobias Geisser (Zug)
Roger Karrer (Ženeva)
útočníci:
Andres Ambühl
Enzo Corvi (oba Davos)
Nando Eggenberger
Tyler Moy (oba Rapperswil-Jona)
Grégory Hofmann
Dario Simion (oba Zug)
Ken Jäger
Damien Riat (oba Lausanne)
Vincent Praplan
Noah Rod (oba Ženeva)
Sven Andrighetto (Curych)
Christoph Bertschy (Fribourg-Gottéron)
Gaëtan Haas (Biel-Bienne)
Inti Pestoni (Ambri-Piotta)
Calvin Thürkauf (Lugano)

Reklama