Hlavní obsah

Liberecká jízda? Ale kdepak, smál se Krenželok po výhře nad Rusy

Třinec

Jako by si liberečtí hokejisté přenesli pohodu z klubu i do národního týmu. O obě branky ve čtvrtečním duelu s Ruskem, které padly v řádné hrací době, se postarali právě hokejisté aktuálního lídra extraligy Lukáš Krenželok a Michal Řepík. „Asi to tak může být, když jsme dali oba góly. Ale ono je to nakonec jedno. Žádná liberecká jízda to nebyla. Důležité je, že jsme vyhráli,“ usmíval se po výhře 3:2 po nájezdech Krenželok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Lukáš Krenželok (vlevo) střílí úvodní gól v souboji s Ruskem.

Článek
Fotogalerie

V třinecké Werk Aréně prožil liberecký útočník podobný příběh jako při svém reprezentačním debutu před osmi lety v Třebíči proti Bělorusku. Tehdy dal úvodní gól zápasu v šesté minutě, ve Werk Aréně se ve čtvrtek trefil o dvě minuty dříve. „Bylo to taky zkraje utkání, že? Je to zvláštní souhra náhod. Ale žádný recept na to nemám," svěřoval se 32letý forvard, který měl před utkání jedno přání - neudělat ostudu. „Dal jsem gól, vyhráli jsme, takže to bylo snad dobré," připustil Krenželok.

Vedlo se i dalším hráčům z týmu Bílých Tygrů. O vyrovnávací branku na 2:2 se postaralo duo Michal Birner, Michal Řepík. První nahrával, druhý pálil z kruhu pro vhazování. „Je to taková zažitá věc z Liberce, kdy se vždy jeden z nás se snaží v tom prostoru pohybovat. Michal tam vyplaval a dobře to trefil. Gólman nic neviděl," popisoval Birner a zalitoval, že Češi nedokázali využít více šancí ke skórování.

Birner: Výhru v nájezdech bereme

„Vytvořili jsme si jich dost, bohužel jsme pak dostali takový nešťastný druhý gól. Naštěstí jsme to ale vyrovnali. Rusové celkem po ledě lítali, chodili po nás a chvílemi jsme s tím měli problémy. I brankář jim zachytal výborně. Tu výhru v nájezdech bereme," přiznal Birner.

Obraz hry se podle něj v sobotu na velikém vítkovickém kluzišti nijak výrazně nezmění. „Rusové byli hodně aktivní, nedávali našim bekům moc času a to bude v Ostravě asi stejné," přemítal Birner. Nějaké odlišnosti se ale čekat dají. „Je to jiná aréna, všechno je tam daleko. Bude tam více prostoru, nebude to vůbec žádná pohodička," upozornil Krenželok, který právě na ostravském ledě vyrostl.

„Vítkovice jsou v lize už asi jediné s tak velkým hřištěm. Když nahráváte z rohu na modrou, tak se to zdá strašně daleko. Uvidíme, komu to bude vyhovovat více. Rusi jsou na to asi zvyklí více, ale když mákneme, dopadne to dobře," řekl Krenželok.

Porazí čeští hokejisté tým Ruska i v sobotní odvetě v Ostravě?
Ano
82 %
Ne
18 %
Celkem hlasovalo 15487 čtenářů.

Reklama