Hlavní obsah

Sedlák v prodloužení zlomil Finy: Po gólu jsem jenom hledal kluky!

Jan ŠvandaSport.czPrávo

Vůbec poprvé oblékl reprezentační dres doma před českými fandy a hned se stal opěvovaným hrdinou večera. Útočník Lukáš Sedlák nejprve v první třetině tečoval ránu Moravčíka a po 23 vteřinách prodloužení pak bitvu s Finy uťal, když procedil puk mezi Laurikainenovými betony.

Bylo to super. První zápas za nároďák doma, před celou rodinou, liboval si střelec vítězného gólu Lukáš SedlákVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Jak se rozhodující situace seběhla?

Chtěli jsme si nabrat nějakou rychlost ve středním pásmu, abychom mohli po buly hned zaútočit, párkrát se nám to ale tam zamotalo. Pak mě ale viděl Jeřáb (Jeřábek), že jedu kolem hráče, tak mi puk hodil a já jel jsem skoro sám na bránu...

Co se vám po vítězné trefě honilo hlavou?

Nic. Já jenom hledal, kde jsou kluci, abychom to spolu oslavili (úsměv). Atmosféra tady ale byla super. Měl jsem tu celou rodinu, spoustu kamarádů, super zážitek. Diváci skvělí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Lukáš Sedlák střílí vítězný gól během prodloužení v utkání s Finskem.

K dokonalému večeru vám tak chybí pouze výhra po šedesáti minutách.

Jo, je to škoda. Zápas jsme dobře rozehráli a měli ho víceméně pod kontrolou. jenže pak si to sami pokazili. Od druhé třetiny jsme ztráceli dost puků ve středním pásmu. V obranném jsme je moc dlouho přidržovali, oni výborně napadali a my se nemohli dostat z pásma. Oni z toho pak dali góly.

Soupeři jste ale obrat nepovolili. Vítězná šňůra v této sezoně tedy dál pokračuje.

Těší mě to, ale Karjala už je starý turnaj. Teď nás čekají nové zápasy, je tu spousta nových kluků, takže nemyslíme na to, že jsme zatím všechno vyhráli.

Reklama

Související témata: