Hlavní obsah

Červenka prodloužil smlouvu s Rapperswilem do konce sezony 2023/24

Hokejový útočník Roman Červenka prodloužil o rok smlouvu s týmem Rapperswil/Jona, který si tak pojistil jeho služby do konce sezony 2023/24. Šestatřicetiletý mistr světa z Německa z roku 2010 v uplynulém ročníku ovládl produktivitu základní části švýcarské ligy a byl na konci července vyhlášen za tuto fázi i nejužitečnějším hráčem. V Rapperswilu načne po příchodu z Curychu čtvrtý rok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roman Červenka v reprezentačním dresu

Článek

Červenka vyhrál produktivitu s 64 body za 20 branek a 44 asistencí. Povedlo se mu to jako třetímu českému hokejistovi po Dominiku Kubalíkovi z Ambri-Piotty (2019) a Janu Kovářovi z Zugu (2021). V play off Červenka zaznamenal v sedmi duelech šest bodů za dva góly a čtyři přihrávky.

Jako kapitán dovedl Červenka reprezentaci v květnu k bronzu na mistrovství světa v Tampere a Helsinkách a na turnaji zářil. Se 17 body z 10 utkání se stal nejproduktivnějším hráčem šampionátu a kraloval i s 12 asistencemi. Byl vyhlášen nejlepším útočníkem a dostal se i do All Star týmu.

Červenka Obrovská satisfakce. Diskuse z pořadu PŘÍKLEP EXTRAVideo: Sport.cz

Do reprezentace se vrátil po čtyřech letech poprvé od MS v Dánsku už v únoru na olympijské hry, kde měl také "céčko" a nezabránil historickému vyřazení v předkole play off. Bodů v Pekingu nasbíral pět (2+3) ve čtyřech duelech.

Foto: Jan Beneš, Český hokej

Kapitán hokejové reprezentace Roman Červenka po návratu z bronzového MS

V švýcarské lize Červenka působí už od roku 2016, první dvě sezony nastupoval za Fribourg-Gottéron. Celkem v ní sehrál 266 utkání a zaznamenal 300 bodů (93+207). Účastník devíti mistrovství světa, čtyř olympiád i Světového poháru v Torontu 2016 působil vedle mateřské Slavie také v Chomutově, v KHL v Omsku, Lvu Praha a Petrohradu a v NHL oblékl dres Calgary.

Reklama

Související témata: